Comença la Copa d’Espanya de pesca d’altura a Pollença

187
Foto: RCNPP

Els amants de la pesca es preparen per a un emocionant esdeveniment a Pollença. Avui s’inicia la XVII edició de la Copa de Pollença de Pesca de Fons al Curricà. Amb la participació de 10 equips provinents de diferents indrets del país, aquesta competició organitzada pel Reial Club Nàutic Port de Pollença no només té com a objectiu el reconeixement de l’habilitat dels pescadors en aigües profundes, sinó que també té una significació especial. Es tracta d’una prova puntuable per seleccionar els dos equips que representaran Espanya en el Campionat del Món de Pesca de Fons, que tindrà lloc el 2024.

El punt de trobada inicial serà la reunió de patrons, que tindrà lloc avui horabaixa al saló social del Reial Club Nàutic Port de Pollença. En aquesta trobada, es donaran totes les instruccions necessàries als participants per garantir que la competició es desenvolupi de manera justa. Les sortides al mar estan programades per al divendres i dissabte, en una àrea de pesca que abasta aproximadament 60 milles al voltant del Cap de Formentor.

Un aspecte destacable d’aquesta Copa de Pesca de Fons al Curricà és la seva filosofia de “captura i alliberament”. Això significa que els pescadors hauran de practicar la pesca responsable, evitant causar danys innecessaris als peixos capturats. Totes les captures realitzades hauran de ser retornades al mar en les millors condicions possibles per garantir la preservació de les espècies marines. El sistema de puntuació de la competició es basarà en el valor de l’espècie capturada i alliberada, independentment del seu tamany o pes. A més, per garantir la transparència i l’equitat en la puntuació, el jurat haurà de poder visualitzar la gravació de cada captura i alliberament. Això assegurarà que totes les captures siguin comptabilitzades adequadament.

Per facilitar el registre de les captures i mantenir un control rigorós, l’organització proporcionarà als patrons de cada embarcació dues targetes on podran registrar les peces pescades i el número de l’embarcació. A més, es lliurarà un rellotge perquè els pescadors puguin enregistrar l’hora exacta de les seves captures. En cas d’empat, aquesta informació serà determinant per decidir el guanyador.

PUBLICITAT

En aquesta edició de la Copa de Pesca de Fons al Curricà, les espècies objectiu seran albacores, tonyines llistades, agulles imperials i dorades o llampugues. Per participar en la competició, cada embarcació haurà de tenir una tripulació formada per un mínim de dues persones i un màxim de sis. Es permet l’ús de fins a dues canyes per llicència, amb un límit de set canyes en acció a bord de cada embarcació.

PUBLICITAT