COM DESCARREGAR EL CERTIFICAT DIGITAL COVID AL MÒBIL

780

L’1 de juliol va entrar en vigor el certificat digital covid, un document que facilita els desplaçaments dins la Unió Europea. Aleshores, aquest certificat es podia sol·licitar de manera presencial a diferents punts. A partir d’ara, ja es pot descarregar a través de l’app de Cita prèvia del GOIB.

Com s’ha de fer, però, per descarregar aquesta acreditació per demostrar que una persona està vacunada, ha passat la malaltia durant el mig any anterior o compta amb una prova diagnòstica negativa durant les hores prèvies al viatge?

Si tens l’app Cita Prèvia?

Si tens l’app Cita Prèvia del Govern de les illes Balears instal·lada al teu dispositiu mòbil, només l’has d’actualitzar i, d’aquesta manera, podreu acceidr a la nova funció.

Si no teniu l’app Cita Prèvia del GOIB, l’heu de descarregar.

PUBLICITAT

Què s’ha de fer?

S’ha d’accedir a l’aplicació de Cita prèvia del GOIB i seleccionar la pestanya IbSalut. Una vegada allà, trobareu l’opció «Certificat Covid Digital UE» des d’on podreu accedir al document.

A continuació, heu de verificar la seva identitat amb el sistema Cl@ve, el certificat digital o el DNI electrònic. Una vegada superada aquesta comprovació, es permet descarregar o visualitzar el document sol·licitat, o bé demanar l’expedició del document per poder-lo recollir en paper en els punts d’atenció habilitats expressament a totes les Illes.

Altres formes d’obtenir el certificat digital covid

A més de l’app Cita Prèvia, els usuaris de la targeta sanitària de les Illes Balears tenen altres sistemes per poder obtenir el certificat digital covid:

  • Des del Portal del Pacient amb el sistema Cl@ve, un certificat digital o el DNI electrònic.
  • A través de correu postal, després de sol·licitar-lo a l’adreça que s’indica a la web.
  • Als punts d’atenció habilitats expressament a totes les illes (hospitals d’Inca, Son Espases, Manacor, Mateu Orfila, Can Misses, Formentera i al Centre de Salut Canal Salat).
PUBLICITAT