COM ACCEDIR A FORMENTOR PEL PREU D’UN CAFÈ

1180

Des d’avui i fins el 15 de setembre, l’accés a la peninsula de Formentor amb vehicle privat a motor està restringit entre les 10 i les 19 hores. A més, enguany les restriccions comencen a la via de circumvalació del Port de Pollença (camp de futbol), i no al pàrquing de la platja de Formentor com anys anteriors, la qual cosa vol dir que afecta un nombre molt més alt de residents i treballadors. Però això no vol dir que no s’hi pugui anar, si se sap com. A continuació, us explicam com fer-ho.

Un detector de matrícules automàtic

Primer de tot cal advertir que, si s’accedeix amb vehicle abans de les 10 hores, serà necessari esperar a les 19 hores per poder sortir. Un detector de matricules automàtic, registrarà tots els vehicles que circulin per la zona restrigida i enviarà la informació al Centre de Tractament de Denúncies Automatitzades per interposar la denúncia corresponent i sancionar econòmicament sempre en cas que no s’hagi tramitat l’autorització corresponent.

Anar a la platja de Formentor, molt més fàcil que anar al Far

Per accedir a la zona situada entre el parquing de la platja de Formentor i el Far, és necessari sol·licitar l’autorització tres dies abans, mentre que, per anar a la urbanització de Formentor, a la platja o a l’Hotel, basta presentar una justificació els 3 dies posteriors a l’accés. A més, el ventall de justificacions és molt més ample.

Anar a la Creueta o a Formentor pel preu d’un cafè o una hamaca

Segons un document difós per la Policia Local de Pollença, es pot anar tranquil·lament fins a la platja de Formentor i després presentar tel·lemàticament un tiquet de consumició de qualsevol dels bars de la platja. També serveix el tiquet de l’hamaca o el tiquet del pàrquing. Evidentment, també els residents i treballadors poden presentar altres justificacions com per exemple factures, contractes, etc. Aixó sí, només es podrà aparcar al parquing de l’hotel o a zones habilitades.

PUBLICITAT

Com fer-ho

Els tres dies següents a l’accés s’ha d’enviar un e-mail a formetnor@dgt.es o un fax al 971468036, indicant el DNI o NIE, el nom i cognom, el número de matrícula del vehicle, el dia i l’hora dentrada i sortida, i qualsevol dels justificants mencionats anteriorment. L’autorització també es pot enviar a https://rec.redsara.es/registro/action/are/acceso.do, però cal un certificat digital o estar registrat al sistema cl@ve.

Accedir al Far, a Cala Murta o a Cala Figuera

Per passar del parquing de la platja de Formentor és molt més complicat, ja que cal demanar l’autorització 3 dies abans de l’accés i esperar una resposta. Si no s’ha rebut aquesta autorització, no es podrà passar, i s’haurà de fer amb el servei de bus, amb bicleta o a peu. A més, el ventall de justificacions és molt més ample.

Com fer-ho

Per demanar accés a aquesta zona s’ha d’enviar un e-mail a la direcció formentor@dgt.es amb l’asumpte: FORMENTOR PLATJA. A aquest e-mail s’ha d’indicar el DNI o NIE, el nom i cognom, el número de matrícula del vehicle, el dia i l’hora de quan es vol accedir a la zona, i la documentació que acrediti el dret a accedir.

Transport discreccional, taxis i VTC

Els busos privats, Taxis i els VTC (Vehicles de Turisme amb Conductor) podran anar del moll fins a la platja de Formentor sense necessitat de justificar-ho, però no podran anar fins al Far o Cala Murta.

El bus, sempre la millor opció per fer turisme

Durant els dies 15 de juny i el 15 de setembre s’han augmentat les freqüencies de les dues línies de busos que van a Formentor. Cada mitja hora hi ha un bus públic que va a Formentor, i cada hora n’hi ha un que va a Cala Murta i al Far. Per tant, deixar el cotche a la via de circunval·lació del moll i agafar bus, sempre serà la opció més recomenable, a no ser que es vulgui anar a Formentor per feina o perque se es resident.

Horari busos a Formentor

Document compartit per la Policia Local a les xarxes socials.
Document compartit per la Policia Local a les xarxes socials.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT