COCA AMB PEBRES DE LA PADRINA

4292


La coca amb pebres torrats és una de les receptes més tradicionals de les Illes, i sens dubte la més consumida d’aquest final d’estiu. Tot i la seva senzillesa, hi ha tantes maneres d’elaborar-la com famílies viuen a l’arxipèlag. Però podem dir amb tota seguretat que aquesta que compartim avui és l’autèntica coca amb pebres, ja que l’autèntica recepta de cada casa és la que fa la padrina. De fet la cuinera Catalina Palou, que ja és padrina, la va heretar de sa mare, Joana Cifre (la meva padrina).
A continuació us explicam en detall els ingredients per elaborar dues coques, i no fa falta dir que amb aquesta mateixa pasta es poden fer altres coques, com la de trempó, de ceba o de sofrit.

Ingredients per dues coques

– 5 o 6 pebres
– 3 albergínies
– 4 o 5 alls
– Un tassó de saïm
– Mig cub de llevat de forner
– Oli verjo
– Aigua
– Sal

Preparació dels pebres i les albergínies
Unta d’oli els pebres i les albergínies i posa-les damunt una torradora ben calenta. Gira’ls quan es comenci a posar negre. Quan estiguin ben torrats, pela els pebres i les albergínies, i fes-ne tires primes. Posa-ho tot a un ribell i trempa amb oli i sal.

Preparació de la pasta
Mescla a un ribell mig tassó de saïm, mig d’oli, un d’aigua i el llevat. Afegeix lentament farina sense deixar de remenar i pasta fins que la massa ja no s’aferri a les mans i tingui la consistència adequada. Unta d’oli una llauna i estira la meitat del pastó amb les mans, fins que quedi ben primeta. Deixa toar mitja hora.

PUBLICITAT

Preparació de la coca
Posa les tires de pebres i albergínies a damunt la coca fins que la pasta quedi ben tapada. Talla en làmines dos o tres alls i escampa’ls per damunt els pebres. Enforna la coca amb el forn calent a 180 graus amb ventilador o a 200 sense. Comprova que el sol hagi començat a agafar color i treu la coca del forn. Abans de començar a menjar posa-hi un raig d’oli.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital