COCA D’ENSAÏMADA AMB TALLADES, DARRERA BOCINADA DOLÇA ABANS DE LA QUARESMA

1370

Demà, dia 16 de febrer, és Dimarts de Carnaval, el darrer dia abans que comenci la Quaresma. Per això, vos proposam fer una recepta de coca d’ensaïmada amb tallades, una darrera bocinada dolça abans del Dimecres de Cendra.

És una coca que duu feina, sobretot perquè tova dues vegades. Per tant, és un procés llarg en què no dona marge a la improvisació i, sobretot, s’hi valen presses. Això sí, és boníssima.

Necessitarem 75 grams de sucre, 75 grams d’agiua, 350 grams de farina de força, 20 grams de llevat de forner, 150 grams de saïm a temperatura ambient i 100 grams d’ou batut, així com oli d’oliva per untar les mans i la llauna. A més a més, també hem de preparar les tallades (només sobrassada; sobrassada, botifarro i xulla; sobrassada i carabassat, sobrassada i albercocs…) i sucre.

Agafam dos ous i els batem com per a fer una truita. En pesam 100 grams que posam dins un ribell juntament amb el sucre i el llevat fos dins l’aigua. Batem.

PUBLICITAT

Quan estigui ben lligat, afegim la farina de força tamissada. Pastam fins aconseguir una pasta homogènia. Aleshores, l’airejarem durant 5 o 10 minuts. Finalment, ens untarem les mans amb oli i en farem una bola. Taparem el ribell amb un drap net i deixarem que tovi fins que dobli el seu volum.

En haver doblat el seu volum, romprem el tou i tornarem a pastar, fent que la pasta agafi aire. Aleshores, estendrem la pasta damunt una llauna de forn untada d’oli o saïm. Per damunt la pasta, repartirem el saïm a temperatura ambient.

Deixarem que tovi durant vuit o deu hores. Per això, és recomanable preparar-la el vespre abans per coure-la el matí o bé començar el matí per menjar-la el vespre.

Passat aquest temps, escampam les tallades damunt la coca i ensucram generosament amb sucre. Enfornam dins els forn prèviament encalentit a 180 graus. Coem durant 20 o 25 minuts, vigilant que no es cremi.

PUBLICITAT