CINC DIES D’ACTES AMB MOTIU DE LES V JORNADES SOCIALS

9

Ahir, dimecres 4 d’octubre, es va donar el sus a les V Jornades Socials de Pollença amb una diada de portes obertes a l’Associació Pro Ajuda als Discapacitats (PRODIS). Aquest 2017 les Jornades s’allarguen fins a cinc dies. Diumenge acabaran al Claustre de Sant Domingo, on muntaran paradetes les 14 associacions locals més les dues convidades, per donar-se a conèixer i difondre la tasca que duen terme entre pollencins i visitants.

El bulling a debat

Avui, dijous 5 d’octubre, a les 19’30 hores, al Saló Parroquial del Port de Pollença, un grup de pares i mares de l’Associació Mallorca “Sin acoso escolar”, una de les entitats convidades a les Jornades Socials, duran a debat un tema tan d’actualitat com el bulling, o assetjament escolar.

Des de l’experiència o des del coneixement, aquests pares i mares parlaran sobre com els pares poden detectar que els seus fills pateixen assetjament escollar.

PUBLICITAT

Objectiu: prevenir el càncer

Demà, divendres 6 d’octubre, a les 20 hores, al Club Pollença, el president de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), el Doctor Javier Cortès Bordoy, pronunciarà la conferència “Prioritats en la prevenció del càncer”.

Organitzada per la delegació pollencina de l’AECC amb la col·laboració del Club Pollença, l’objectiu és informar sobre prevenció, investigació, suport i altres dubtes que sorgeixen entorn del càncer. Per això, s’ha convidat un dels professionals que més en saben de Mallorca.

Operació quilo

Aquest dissabte dia 7 d’octubre, diferents supermercats del municipi de Pollença se sumen a l’Operació Quilo que, des de fa 9 anys, organitzen els Rotary Club de Mallorca. En tots els establiments que se sumen a aquesta iniciativa, els pollencins podran fer donatius d’aliments i de productes de primera necessitat que es donaran a diverses entitats benèfiques.

Presentació de Un mundo de historias

També dissabte 7 d’octubre, a les 19 hores, al Club Pollença, es presentarà el llibre de relats Un mundo de historias, un aplec de vivències escrites per 22 mares de 22 infants amb cardiopaties congènites; històries, totes elles, que arriben al cor. La presentació anirà a càrrec de diverses mares, autores dels relats, així com també dos dels protagonistes, Miquel i Laura, per compartir amb tothom les pròpies vivències.

Apropar les experiències pròpies i fer costat a persones que passen per situacions semblants, és un dels dos objectius del llibre amb el qual també es pretén recaptar fons per a l’Associació de Cardiopaties Congènites Cor de Barcelona, una entitat dedicada a famílies amb pocs recursos.

En aquest cas, la presentació està organitzada per l’Associació d’Ajuda a l’Acompanyant del Malalt de les illes Balears (ADAA).

I el plat fort: diumenge

Finalment, diumenge 8 d’octubre, entre les 10 i les 14 hores, al Claustre de Sant Domingo, totes les associacions muntaran paradetes i oferiran informació. Per fer el muntatge, comptaran amb el suport de l’Associació d’Artesans de Pollença.

Per altra banda, durant el matí, hi haurà activitats puntuals organitzades per diferents entitats.

PUBLICITAT
PUBLICITAT