CINC ACTES AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA MATXISTA

129
Imatge del contacontes amb plastilina "L'Artur i la Clementina" que es va fer a la Biblioteca del Moll. Foto: Catalina Cifre.

Amb el contacontes amb plastilina sobre L’Artur i la Clementina es va donar inici al primer dels cinc actes programats per l’àrea d’Igualtat de l’ajuntament de Pollença amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència Matxista (25 de novembre). L’activitat s’allargarà fins al 27 de novembre.

Moment del contacontes amb plastilina d’ahir a la Biblioteca del Moll. Foto: Catalina Cifre.

El proper acte serà el dimecres 24 de novembre, a les 17’30 hores, a can Llobera, on es farà un altre contacontes: Rosa Caramel. Aquest contacontes està pensat per a infants majors de 4 anys. L’aforament és limitat i la inscripció va acabar dia 13 de novembre. En qualsevol cas, podeu comprovar si encara queden places disponibles a través del següent correu electrònic mediadora@ajpollenca.netEl Dia Internacional contra la Violència Matxista, el dijous 25 de novembre, l’activitat es reduïrà a la lectura del manifest, a les 12 hores, a l’escalonada del Calvari, davant l’Ajuntament.

L’endemà, 26 de novembre, a les 19 hores i a les 20 hores, al Club Pollença, es posarà en escena La noia de la benzinera, una obra de teatre inspirada en violacions múltiples com el de “la Manada”. La noia de la benzinera és una crua i necessària construcció dramàtica que convida a reflexionar sobre els sentiments i la situació que pateix una dona després de ser víctima d’una violació múltiple.

Escrita i dirigida per Aina de Cos, La noia de la benzinera parteix d’una experiència viscuda en primera persona i cerca remoure la consciència social sobre com es tracten les víctimes d’un delicte sexual, la desconfiança amb el sistema, els dubtes que es generen…

PUBLICITAT

A través de dos personatges femenins i en només un quart d’hora, La noia de la benzinera sotmet l’espectador a una roda de reconeixement policial com la jove que intenta identificar els seus agressors, després d’una vivència terriblement traumàtica. Des d’aquesta situació, els espectadors viuen més de prop la sensació d’asfixia de la protagonista i es converteixen en part de la història. Aquesta és una manera de convertir tota la societat en part activa per això conscienciar la societat sobre la necessitat de protegir les víctimes d’assejatment sexual.

La noia de la benzinera va obtenir el Premi Teatre de Butxaca de Ciutadella 2018.

Les entrades per aquesta obra de microteatre són gratuïtes. Com que l’aforament és limitat, cal reservar a través del telèfon 674781991, de dimarts a dissabte entre les 10 i les 14 hores.

Finalment, el 27 de novembre, a partir de les 10 hores, al Pavelló del Poliesportiu municipal de Pollença, l’agent de la Policia Local Miquel Pons impartirà un taller d’autodefensa per a dones. Com totes les altres activitats, l’aforament és limitat. Per això, tot i que el taller és gratuït, cal fer una reserva a través del correu electrònic esports@ajpollenca.net o del whatsapp 672603001.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT