Centenars de joves dels centres educatius del municipis es concentren en contra de la violència masclista

260

Centenars de d’alumnes de cinquè i sisè de primaria i primer d’ESO dels CEIP Joan Mas, CEIP Costa i Llobera, CC Monti-sion, CEIP Bocchoris, CEIP Miquel Capllonch, IES Guillem Cifre de Colonya i IES Clara Hammerl, s’han concentrat avui, 25N a les 12 del migdia a les places Major i Miquel Capllonch en motiu del dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, sota el lema “No som objectes, som subjectes”. Batle i regidors de l’Ajuntament de Pollença han assistit han acompanyat als alumnes en les dues concentracions.

Representants de tots els cursos dels diferents centres han llegit un manifest en contra de les violències masclistes recordant les 38 dones assassinades enguany per les seves parelles i la necessitat d’alçar la veu en contra de totes les violències de genere siguin físiques o verbals.

Després de les lectures del manifests els alumnes han tornat a classe. A continuació compartim el manifest que s’ha llegit a la plaça Miquel Capllonch del Port de Pollença:

MANIFEST 25N

IES

PUBLICITAT

La comunitat educativa del Port de Pollença, denunciem totes les formes de violències de gènere, en especial les violències sexuals, i volem assenyalar l’agressor com a únic responsable per cosificar, humiliar, dominar, generar por i restringir la llibertat de les nines i nins, les adolescents i les dones. Perquè sovint les agressions ocorren en espais considerats privats i les cometen els propis amics, parelles, companys d’estudis o de feina, veïns, familiars o referents propers.

BOCCHORIS

Ens agradaria que ens escoltesis molt bé el que vos volem transmetre. Encara que pensis que tu no tens res a aportar, ,que no tens res a veure amb la violència de gènere o el masclisme i creus que no pots fer res per la igualtat.

A les escoles i institut hem fet diverses activitats a on anam aprenent diverses coses sobre aquest tema i una molt important és que si una dona /nina vol jugar a futbol, dur els cabells curts, ballar, vestir amb calçons o faldilla curta,… TU no pots increpar-la, insultar-la, fer-la de menys, pegar-li, jutjar-la, ridiculitzar-la,… per el simple fet de ser DONA / NINA. El que s’ha de fer és no ser un simple espectador d’aquestes escenes tan horrorosos i has de lluitar perquè, tu, com a home o nin, has de viure una vida plena i lliure d’estereotips de gènere, hem de ser lliures.

Ens hem de treure la venda de davant els ulls i ens hem de decidir a actuar i ajudar per acabar amb aquesta lacra del S.XXI: LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

6è B Capll

Des de l’infància us xerram amb fermesa i: tot pot començar amb una mirada de reprovació, amb una paraula despectiva, un somriure irònic que pot obrir la porta a humillacions,insults, bregues, prohibicions que vessen cap a la violència. Ser humà no és ser masclista ni submisa, és actuar a partir del respecte i una bona educació per la igualtat.

6è A Capll

Aquest missatge que llegim avui sobre la violència de gènere és per poder canviar el dia de demà i fer desaparèixer aquesta lacra de la nostra societat. No té cap sentit que la societat del segle XXI convisqui amb aquestes situacions. Hem de saber dir prou. Cada paraula o acció violenta que ens diu o ens fa algú del sexe distint al nostre, encara que pareix que no ens afecta, després ens deixa una cicatriu permanent. No podem mirar a un altre costat i hem d’estar al costat de la víctima, no podem ser còmplices d’aquests actes.

Diguem totes i tots plegats

PROU A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

PUBLICITAT