CCOO INFORMA DE LA READMISIÓ D’UNA TREBALLADORA D’EMSER ACOMIADADA PER “MOTIUS DE DISCRIMNACIÓ MASCLISTA”

948

El sindicat CCOO ha informat en una nota de premsa que l’empresa municipal de serveis EMSER 2000 ha reincorporat a una treballadora que havia acomiadat de manera improcedent per motius de discriminació masclista. Segons el sindicat, l’empresa dependent de l’Ajuntament de Pollença, ha readmès a la treballadora per evitar un judici i “evitar una futura sentència que hagués deixat de manifest que es va produir una vulneració els drets fonamentals d’una treballadora per ser dona”.

Segons expliquen a la nota de premsa l’empresa va procedir a finalitzar el contracte el mes de desembre de la treballadora després que se sol·licitàs una adequació de les instal·lacions perquè és pugues dutxar i canviar-se de roba dignament.

La treballadora s’ha de dutxar dins el vestuari dels homes

La treballadora acomiadada és l’única dona del departament de recollida de residus sòlids. Per canviar-se de roba ho ha de fer a una habitació sense bany ni dutxa que l’empresa usa per a l’emmagatzemament de productes de neteja. Finalitzada la jornada laboral per dutxar-se s’ha de desplaçar-se des de l’improvisat vestuari a una dutxa que s’ha habilitat dins el vestuari dels homes, “el que implica travessar el vestuari masculí per entrar i sortir de la dutxa vestida amb una tovallola”, relaten a la nota de premsa. A més, l’habitacle de la dutxa no tanca bé i permet veure l’interior als que passen per allà. CCOO considera aquesta situació “discriminatòria, vexatòria, i humiliant i li provoca un gran estrès”.

L’acomiadament va dur a la treballadora a presentar una “demanda per la nul·litat de l’acomiadament, ja que s’interpreta de les accions de l’empresa que l’acomiadament respon a la intenció de no procedir a adaptar les instal·lacions perquè les treballadores disposin d’espais adequats”.

PUBLICITAT

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre, ha negat a un mitjà autonòmic que l’acomiadament es degués a la seva condició de dona. Segons explica Cifre, tant ell com la regidora delegada d’EMSER Francisca Cerdà, decidiren rescindir el contracte “perquè tenia informes desfavorables dels seus superiors i queixes de companys”.

Des de comissions obreres consideren correcte la reincorporació de la treballadora, però recorden que encara no hi ha hagut cap adequació de les instal·lacions, com es va sol·licitar abans de l’acomiadament.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT