CARXOFES  SALTEJADES  AMB  PERNIL

269

Eva Remolina – AMIC

Les carxofes és un vegetal consumit des de l’edat mitjana. Espanya és un dels principals productors i exportadors d’aquest aliment, sobretot de la varietat blanca de Tudela.

Una de les formes habituals de cuinar-la és com la presentem avui: un plat senzill i ràpid d’elaborar però molt, molt saborós.

Els ingredients per a 4 persones (aproximats) són:

PUBLICITAT

– 12 carxofes.

– 12 grans d’all.

– 1 ceba.

– 500 g de pernil curat.

– Oli d’oliva verge extra.

– Sal.

Preparació:

Comencem rentant les carxofes, tallant-les el tronc i traient-ne les capes exteriors fins a arribar a la part interior més clara.

En una olla amb aigua i sal, posau-les a coure fins que estiguin toves, durant més o menys uns 25 minuts.

Quan hagi transcorregut el temps, les traiem, escorrem i tallem en trossos.

En una paella o olla, fregirem en oli, els alls tallats en làmines, la ceba picada i el pernil salat.

Quan tot estigui daurat, afegim les carxofes i ofegarem durant uns 6 o 7 minuts.

PUBLICITAT