CARTELL DE LUXE PER A UN FESTIVAL AMB RECUPERAT PRESTIGI

522

Recuperat el prestigi, el 58è Festival de Pollença presenta un cartell de luxe per a un esdeveniment musical de llarga trajectòria que, després d’una etapa eclèctica, recupera el sentit clàssic dels orígens, en temps del batle Bartomeu Siquier.

El 58è Festival de Pollença s’ha presentat avui, dimarts 23 de juliol, al Claustre de Sant Domingo, on després que els membres del Comitè Tècnic hagin parlat sobre tots i cada un dels concerts d’aquesta temporada, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre, ha valorat molt positivament la qualitat artística del Festival d’aquests darrers, en què un Comitè Tècnic ha duit a terme la direcció artística. En aquest sentit, ha assegurat que “ara no és el moment de parlar de canvis”. Tot i amb això sí que ha apostat per “donar-li agilitat administrativa i obrir la porta a què s’hi impliquin altres administracions públiques com privades”.

La temporada 2019

El Festival de 2019 s’inaugurarà el dimecres 7 d’agost, a les 22 hores, al Claustre de Sant Domingo, amb l’Orquestra Simfònica de les illes Balears, amb el director Manuel Hernández Silva i el trompeta Pacho Flores com a convidats.

Després d’aquest primer concert, la següent cita ja serà el dissabte 10 d’agost, amb la Camerata Royal Concertgebouw. El dimecres 14 d’agost, el pianista Josep Colom dedicarà el concert al compositor i pianista pollencí Miquel Capllonch.

PUBLICITAT

El duet format per Sergey Khachatryan al violí i Lusine Khachatryan al piano, actuaran el dissabte 17 d’agost, mentre que el dimecres 21 d’agost serà el torn de l’Accademia del Piacere amb Fahmi Alqhai com a director i violí de gamba i Núria Rial com a soprano, i el dissabte 24 d’agost, Artemis Quartett.

Finalment, el 27 d’agost, la London Philharmonic Orchestra dirigida per Juanjo Mena i Javier Perianes com a pianista clausurarà oficialment el 58è Festival de Pollença.

Com és costum, tots els concerts són a les 22 hores, al Claustre de Sant Domingo, sempre i que el temps ho permeti.

Miquel Capllonch

L’activitat musical a Pollença s’allargarà fins al 31 d’agost, amb un nou concert d’homenatge a Miquel Capllonch en el qual actuaran la soprano Maria José Montiel i el pianista Miquel Estelrich.

El primer concert d’homenatge a Capllonch, com s’ha dit, s’haurà celebrat el 14 d’agost, amb el pianista Josep Colom.

Durant el mes d’agost i coincidint en el temps amb aquests dos concert homenatge a aquesta gran figura musical, està previst muntar una exposició divulgativa sobre Miquel Capllonch que es completarà amb dues jornades: una a càrrec del bibliotecari i arxiver de Pollença, Pere Salas, i el poeta, música i especialista de Miquel Capllonch, Bernat Cifre, que es farà a can Llobera, i una altra que consistirà en un concert pedagògic a les cases de Bóquer, vinculades encara ara amb la família del músic pollencí.

Finalment, s’ha de destacar que, aprofitant l’homenatge, es farà una segona edició de les partitures de Miquel Capllonch.

Concert Familiar

El dijous 15 d’agost, a les 20’30 hores, hi haurà el Concert familiar: una aposta per obrir el Festival al públic del futur. En aquesta ocasió, la companyia Mots de Fusta posarà en escena L’artesà de planetes.

L’entrada al Concert familiar és gratuïta, però caldrà treure una invitació prèvia per poder accedir al Claustre.

El Festival al Fest-Clásica

Aquest 2019, el Festival de Música de Pollença s’ha integrat dins l’Associacion Española de Festivales de Música Clásica (Fest-Clásica), una associació professional sense ànim de lucre, que té com a finalitat la integració dels Festivals de Música més importants que se celebren a l’Estat espanyol, en les diferents disciplines de música antiga, clàssica i contemporània. La intenció de Fest-Clásica és “constituir una gran plataforma de difusió i promoció de la música clàssica al nostre país”.

El Festival de Música de Pollença va iniciar el seu recorregut el 1962 per iniciativa del violinista anglès Philip Newman, amb el suport incondicional de l’aleshores batle de Pollença, Bartomeu Siquier. Al llarg d’aquesta trajectòria de cinquanta-vuit temporades de música ininterrompudes, el Festival ha estat dirigit artísticament pels violinistes Philip Newman i Eugen Prokop, el baríton Joan Pons i el compositor Joan Valent. Actualment és un Comitè Tècnic d’Assessorament Artístic, integrat per músics i docents que, avalats pels seus coneixements i trajectòria, treballen per consolidar el Festival com a referent als calendaris d’esdeveniments musicals.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT