CARA B. TRES GRANS MÚSICS, UN CONCERT ÚNIC

237

El proper divendres, 9 de setembre, a les 21 hores, el Claustre de Sant Domingo acollirà el Cara B, que reunirà tres grans músics com Joan Valent, Joan Martorell i Tolo Prats en un concert únic.

Mentre Joan Valent i Joan Martorell tocaran dos pianos de gran cua, Tolo Prats crearà textures digitals completant una atmosfera molt especial.

Des de Fonart, organitzadors del cicle Sons de Nit dins el qual s’inclou aquest concert Cara B, apunten que cap a “una cerimònia de creació constant. Millor: un aquelarre de creació perenne. Guiada per les varetes de tres Merlins, la música estarà més viva que mai perquè evolucionarà de manera diferent en cada posada en escena. Cara B és partitura sobre espai sonor i viceversa. Analògica i digital i viceversa. Partitures mai immutables i espais sempre mudables. És art que encara no ha nascut amb voluntat que no mori mai”.

Joan Valent

Joan Valent (Algaida, 1964) és compositor, també intèrpret i director d’orquestra. Ha escrit bandes sonores per a pel·lícules d’Agustí Villaronga, Àlex de l’Església, Antonio Chavarrías o Sigfrid Monleón (la del documental “Quant pesa el seu edifici Sr. Foster?”), dues composicions per al score complementari de Birdman (Millor pel·lícula i direcció per a Alejandro González Iñárritu el 2015) i ha estat arranjador per a artistes com Serrat, Montserrat Caballé, Luz Casal, Bunbury, Mastretta o Suso Saiz. El 2007 va estrenar “Quatre illes”, la composició institucional que li va ser encarregada per representar el Govern balear. El 2011 la discogràfica alemanya Deutsche Grammophon, referent mundial en música clàssica, va editar el seu àlbum Kaiassa. Valent va ser el primer compositor espanyol viu a gravar per a l’històric segell des del 1969, any de l’enregistrament del Concert d’Aranjuez del Mestre Rodrigo amb Narciso Yepes a la guitarra.

PUBLICITAT

Joan Martorell

Hi ha més de 300 obres signades sota l’autoria de Joan Martorell (Porreres, 1976). És compositor, pianista, director d’orquestra i orquestrador. Prolífic i molt valorat en aquesta última tasca, ha treballat en pel·lícules com 007 Sense temps per morir, Kung Fu Panda 3, Terminator: Gènesi, Angry Birds, El rei de l’Havana, Els pingüins de Madagascar, Les bruixes de Zugarramurdi, Messi, Musaranyes i una llarga nòmina de treballs nacionals i internacionals. També és autor de l´obra simfònica Mallorca. Un viatge a l’interior, encarregada pel Consell de Mallorca i estrenada a la Diada de Mallorca de 2006.

Tolo Prats

Tolo Prats és compositor i dissenyador d’espais sonors. El llarguíssim currículum artístic inclou cinema, televisió, teatre, curtmetratges d’animació i d’imatge real, documentals, publicitat i videoart: Roma no paga traïdors, Ítaca, Laberint de passions, Llàgrima de sang, Fita a fita, Mossèn Capellà, Illes de llegenda , L’anell, Migjorn, Hotel Bellavista o El cadàver d’Anna. També és el motor i ànima dels estudis Sonoteque dedicats a l’enregistrament i postproducció musical.

PUBLICITAT