CAPVESPRE DE TOROS, POLLENÇA 1922

655
Fotografia cedida per Joan Albis.

Alguns pollencins tenen record de curses de braus a la plaça de ca les Monnares o a can Conill, en tancats adaptats per a l’ocasió i envoltats de camions per acollir el públic.

Tanmateix, però, la pervivència del topònim urbà de “la plaça de Toros” indica que, al poble, hi va haver una instal·lació d’aquestes. La instantània que avui reproduïm, de fet, correspon a la llotja de la presidència d’una cursa celebrada a la plaça de Toros de Pollença, l’any 1922. O sigui que aviat farà cent anys.

Entre el públic, s’hi pot veure: a l’extrem dret superior, vestit obscur, corbatí i barret a les mans, el menescal Pere Tomàs. A la fila inferior, el quart començant per l’esquerra, amb puro a la boca, capell passat i gaiato amb mà, és el pagès de Ternelles, Guillem Ochogavia. La segona dona a l’esquerra de l’amo en Guillem de Ternelles és Dona Maria Bernat d’Albis que està asseguda al costat de la germana del vicari Don Pep “Blaiet”. Finalment, baix la presidència, hi ha la padrina de na Teresa de la Quartera, vestida tota de negre. També s’hi pot veure la madona del forn de ca na Victori i madò Beguina, la mare de Bartomeu Villalonga.

PUBLICITAT
PUBLICITAT