CAN BUM DEDICA UNA SETMANA A LA NIT DE LES ÀNIMES

320

Entre el 27 i el 31 d’octubre, a l’espai social de Can Bum (carrer Costa i Llobera, 40 de Pollença), dedicaran diverses activitats amb l’objectiu de recuperar la Nit de les Ànimes, la festa tradicional mallorquina que coincideix amb el Halloween.

Tots Sants a Mallorca

La primera d’aquestes activitats serà aquest dimecres, 27 d’octubre, a les 19’30 hores, a Can Bum mateix, on la coordinadora del Museu de la Paraula. Casa Pare Rafel Ginard, Joana Serrà, parlarà sobre “Vetlar la mort. La cultura de la mort i la celebració de Tots Sants a Mallorca”.

Aquesta conferència va adreçada especialment a educadors, interessants en la cultura popular, pares i mares, i qualsevol persona “que vulgui aprofitar la popularitat del Halloween per reintroduir elements de la festa tradicional mallorquina de la Nit de les Ànimes, o sigui la revetla de Tots Sants.

Les fresses i la Nit de les Ànimes

El divendres 29 d’octubre, a les 16’30 hores, a Can Bum, hi haurà un Taller de Fresses. Durant aquesta activitat infantil per a nins i nines a partir de 4 anys, es donarà a conèixer la Nit de les Ànimes, mentre es confeccionen fresses pròpies d’aquests dies amb materials reutilitzat.

PUBLICITAT

Les places són limitades i, a més a més, és necessària una inscripció que acaba avui vespre mateix.

Panellets i panets de mort

El dissabte 31 d’octubre, a les 10’30 hores, a Can Bum, faran un taller de cuina de Tots Sants durant el qual els assistents aprendran a cuinar panellets i panets de morts, dues llepolies típiques d’aquests dies.

Aquest taller està adreçat a un públic adult. Les places són limitades motiu pel qual, abans de dimecres 27 d’octubre, cal formalitzar una inscripció. A més a més, cal fer una aportació de 5 euros per a la compra dels ingredients que s’usaran per fer panellets i els oblidats panets de morts.

En aquesta i en les altres activitats de Can Bum amb aforament, els socis tenenpreferència. A més a més, és obligat dur mascareta.

Finalment, dia 31 d’octubre, a les 17’30 hores, a Can Bum, hi haurà una activitat per a tota la família durant la qual confeccionaran fanalets i hi haurà un contacontes de por. De moment, no ha sortit el cartell amb la informació específica d’aquesta activitat que, com altres, serà amb inscripció prèvia. Per tant, estau atents.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT