CAN BONAFÈ I LA DESAPARICIÓ DELS XALETS DE PRIMERA LÍNIA DEL PORT DE POLLENÇA

1039

Pere Llobera “Morou”

Passejant per vora la mar del Moll he pogut veure un munt de runes, allà on abans hi havia un xalet amb un jardí davant la casa que li donava un encant especial.

A la primera línia de mar, des de Llenaira fins a la Base, a partir dels anys trenta les classes benestants de tot Mallorca varen començar a construir xalets o cases d’estiueig amb un encant especial, res a veure amb els blocs d’apartaments que ara hi ha arreu per tot el Moll.

Un d’aquets xalets estava veïnat de l’Hotel Pollentia, es deia Can Bonafè i era una casa unifamiliar amb caràcter i tenia un bon jardí davant la casa. Ara sols queda un munt de runes i un solar on, gairebé segur, hi construiran un bloc d’apartaments per a lloguer turístic. És una llàstima que, a poc a poc, el patrimoni arquitectònic turístic vagi desapareixent i vagi passant de ser un lloc que va enamorar tants de pintors i visitants il·lustres d’arreu el món per convertir-se en una primera línia d’apartaments horribles al voltant de la preciosa Badia de Pollença.

PUBLICITAT
PUBLICITAT