CADA LLIURA DE CARABASSA, EN FA PERDRE UNA DE GREIX

413

La temporada de carabasses obre un ventall de possibilitats immenses dins la cuina des de finals de setembre fins a la primavera, quan les carabasses creixen dins l’hort.

I és que, si bé la carabassa vemella, tradicionalment, ha estat poc valorada, té molt de potencial culinari. A més a més, és una hortalissa baixa en calories i amb una important quantitat de fibra, per la qual cosa és una perfecta aliada per a dietes.

Au, idò, vet ací un recepta de crema de carabassa, un plat reconfortant i baix en calories per desfer-nos dels quilets souvenir de les vacances. No debades, el refrany diu “Cada lliura (300 grams) de carabassa, en fa perdre una de greix”.

Crema de carabassa

Per fer crema de carabassa, necessitam mig quilo de carabassa, dues cebes, dos pastanagons, un all, mig pebre verd, un tassonet de tomàtiga al natura, dues patates noves, mig tassonet d’oli, aigua i sal.

PUBLICITAT

Tallam a quadrets les cebes, els pastanagons i el pebre. Els posam dins una olla amb el mig tassonet d’oli i ho ofegam a foc lent. Mentrestant tallam la carabassa i les patates de la mateixa manera que la verdura i, quan comencin a daurar, hi afegim les patates i la carabassa. Sofregim un poquet i tapam amb aigua. Salam i hi abocam el tassonet de tomàtiga ratllada i sense llavors.

Ho mantenim a foc lent durant una horeta aproximadament. Passam la batedora i colam amb el xinès.

PUBLICITAT