BURBALLES AMB FESOLETS

491

Com altres lleguminoses, els fesols es consumeixen tendres. Ara que comença el temps de menjar fesolets tendres, us oferim la recepta d’un plat tan senzill com gustós. Es tracta de les burballes amb fesolets.

Ingredients

1 tomàtiga
200 grams de cuixot salat
300 grams de fesolets
200 grams de burballes
Oli, sal i pebrebó

Elaboració

Sofregiu la tomàtiga amb el cuixot salat tallat a daus. A continuació, afegiu-hi aigua i, en bullir, tirau-hi els fesolets tallats amb les mans. Deixau bullir i, quan faltin uns deu minuts de cocció als fesolets, posau-hi les burballes. Tastau i rectificau de sal i de pebrebó.

PUBLICITAT

Fesolets o mongetes de careta

Els fesolets, també conegut com a mongetes de careta, es cultiven a la Mediterrània des del temps dels romans. A les illes Balears, com al País Valencià, és un tipus de bajoca bastant freqüent no fa gaires anys. Tot i amb això, als darrers anys, ha estat desplaçada de les taules per altres lleguminoses.

Es pot menjar seca o tendra. En aquest darrer cas, s’ha de collir abans que surti el fil i sigui massa granada per cuinar. Per això, si voleu menjar burballes amb fesolets tendres no heu de badar gaire, perquè cap al mes de juliol serà massa tard.

PUBLICITAT
PUBLICITAT