BRUTOR AQUÍ, DESORDRE ALLÀ

238

S’atribueix a Einstein una dita segona la qual “hi ha dues coses infinites: l’univers i l’estupidesa”. Caldrà donar-li la raó veient la quantitat de brutor que s’acumula aquí i allà a diferents indrets del municipi de Pollença, però també el desordre que regna a aquests mateixos indrets. I és que, sense anar a cercar culpables, demanar als ciutadans que deixin les coses així com les han trobat, és una qüestió de mínims.

Avui dematí, a l’entrada del camí de cala Murta, hi havia aquesta brutor escampada. No és un fet aïllat, les voreres estan plenes de brutícia. Se veu fins on arriben el cotxes, perquè allà on arriben, és on més brutor es concetra.

És més, els contenidors que hi ha aposta per deixar-hi les escombraries, estan nets i ben condicionats. Se veu que, quan se’n varen tornar cap a casa, en comptes de recollir les restes per deixar-les al contenidor corresponent, opten per deixar la brutícia allà on es troben. Afortunadament, no tothom actua igual, però, és indigne d’una societat “civilitzada” que ocorrin fets com aquests.

Per altra banda, els cotxes aparquen on poden i damunt la vegetació de les cunetes que, en aquesta època de l’any, és ben seca. Un vehicle amb els baixos calents podria provocar un incendi dins aquesta espais pirògens amb càrritx i fulles de pi.

PUBLICITAT

Can Sionet o el desordre

A la brutor de cala Murta, en un espai natural excepcional, s’hi afegeix el desordre de la plaça de can Sionet, a Pollença.

Els veïnats de can Sionet estan desesperats, perquè, cada cap de setmana, hi ha pandilles que fan botellot i renou. Per suposat, deixen tota la brutor que fan, allà mateix. I, el més trist de tot, és que ningú no hi va a posar ordre.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT