Bon resultat d’Àngels Llobera a la Cursa Transvulcania 2024 a La Palma

281
Àngels Llobera en plena cursa.

Aquest cap de semana de maig s’ha celebrat a l’illa Canaria de La Palma la Transvulcania 2024, una de les curses per muntanya més prestigioses i dures a nivell nacional i internacional, més de 3.000 corredors dels 5 continents s’han donat cita a la “Isla Bonita “ per participar en qualcuna de les 4 curses que s’han celebrat.

El dijous dia 9 de maig, es va fer la prova de Quilòmetre Vertical, la cursa començava a la platja de Tazacorte i arribava a la meta d’El Tirme després d’una dura pujada de 7’26 km i 1.203 m. de desnivell positiu.

El dissabte dia 11 de maig, a les 6 hores del matí, va començar la prova reina la Ultramaratón Transvulcania  de 73’06 km i 4.350 m de desnivell positiu i 4.057 m de desnivell negatiu. La cursa comença al Far de Fuencaliente i continua per el GR 131 que puja fins a la muntanya més alta de La Palma anomenada El Roque de los Muchachos de 2.421m passa pel Parc Nacional de la Caldera de Taburiente, baixa fins a nivell de mar a Tazacorte i, després d’una pujada, arriba fis a la meta de Los Llanos de Adriane, on una multitud espera l’arribada dels corredors.

També a les 6 hores del matí, es va donar la sortida des del refugi d’El Pilar a la prova de Maraton de 43’20 km  amb 1.880 m de desnivell positiu i 3.320 m de desnivell negatiu.

PUBLICITAT

La pollencina Àngels Llobera, convidada com a esportista d’elit per a l’organització, va participar a la prova de Marató. Aquesta cursa també tenia el recorregut per el GR131 que puja a El Roque i després té una baixada d’uns 17 km  fins arribar a la meta de Tazacorte amb tot el que això comporta.

Com que part del recorregut passa pel Parc Nacional per evitar molta concentració de gent la sortida dels 800 participants (200 dones de 15 nacionalitats diferents) es feia de manera escalonada per grups cada cert temps.

Llobera comenta que la pujada va ser molt guapa, ja que va veure la sortida de sol damunt el “mar de Nubes” i a la llunyania es veia el Teide a l’illa de Tenerife. A la baixada, no podies contemplar molt el paisatge ja que t’havies de concentrar i mirar on posaves els peus per no caure.

La pollencina va expresar la seva satisfacció pel resultat obtingut, ja que arribà 7a de la general i 3a de veteranes, amb un crono de 5h. 18min. A més també comenta que no les tenia segures, ja que feia un mes que estava lesionada, no podia entrenar i,fins i tot, no sabia si podria acabar la cursa.

La guanyadora de la Marató fou la corredora profesional Gmma Arenas. 

La Palma tambe anomenada” La Isla Bonita” és una illa de 708 km2 i amb sols uns 85.000 habitans, plena de contrastos, on el turisme és molt diferent del que ve a Mallorca. Majoritariament, és un turisme actiu que visita l’illa per la seva bellesa i la quantitat d’itineraris que pot fer a peu, entre senders de gran recorregut GR, de petit recorregut PR i senders locals SL. Té més de 1.000 km de camins senyalitzats, molts dels quals sén els camins històrics que feien servir els Palmeros per anar d’un poble a l’altre abans de contruir les carreteres actuals que volten l’illa.

El paisatges són molts variats, ja que pots trobar espesos boscos de laurisilva, precioses platges d’arena negra, cascades com la Cascada de los Tilos, la impressionant P.N. de la Caldera de Taburiente i la muntanya més alta com el Roque de los Muchachos que, a vegades a l’hivern està cobert de neu, es també on hi ha l’Observetori Astrofísic de Canàries. Des de 2002, tota l’illa és reserva de la biosfera.    

PUBLICITAT