BON DIA, POLLENÇA

189
Justyna Owczarska

Avui és divendres 14 de maig, dia de sant Macià.

Segons l’AEMET, durant el matí el cel estarà ennuvolat amb probabilitat d’algun ruixat aïllat i ocasional preferentment al nord-est de l’illa, tendint a cel poc ennuvolat el migdia i i l’horabaixa. Temperatures nocturnes amb pocs canvis i diürnes en descens. Vent de component nord amb algun interval de fort als cims i en l’oest de l’illa, i disminuint durant el capvespre a fluix.

Un 14 de maig de 1796, l’investigador, poeta i metge anglès Edward Jenner administra per primera vegada la vacuna de la verola. De fet, se’l considera l’inventor d’aquesta vacuna que posteriorment va perfeccionar Louis Pasteur.

La vacuna de Jenner no només va contribuir de forma definitiva al control d’una de les pitjors plagues que havia patit la humanitat, sinó que també va determinar un canvi profund en les idees científiques de l’època.

PUBLICITAT

La verola o pigota va ser una malaltia infecciosa greu i contagiosa que en alguns casos podia causar la mort. L’any 1980 es va erradicar una malaltia que existia des de feina 3.500 anys i que havia matat un de cada tres infectats.

Susana A. Fernàndez – Torrent de la Vall d’en March
Susana A. Fernàndez – Garroves al Camí Vell de Lluc
Pere Llobera Morou – Contra llum
Norma Mario
Nino Moreno – Far de Favàrix (Menorca)
Justyna Owczarska
Joana Plomer Truyol

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT
PUBLICITAT