BON DIA, SETEMBRE

390

Avui és dijous, 1 de setembre, dia de sant Gil.

Segons l’AEMET, predominarà el cel poc ennuvolat augmentant al capvespre a intervals ennuvolats amb predomini de núvols mitjans i alts i probabilitat d’alguna precipitació en general feble i ocasional. Temperatures amb pocs canvis o en ascens al nord de l’illa. Vent fluix variable predominant el sud i sud-oest pel dia i amb algun interval de brises costaneres al nord de l’illa.

L’1 de setembre és el Dia Mundial de la Dactiloscopia. Una celebració amb la qual es vol fer honor a l’home que va veure la importància única dels signes o rastres biològics dels éssers humans per demanar proves als crims.

Aquest home va ser Juan Vucetich un astrohongarès que va acabar vivint a Argentina i allà va descobrir el veritable poder de les empremtes digitals per resoldre crims fins aleshores irresolubles.

PUBLICITAT

Un 1 de setembre de 2005, la companyia Sony Computer Entertainment treu al mercat la consola portàtil de vídeo jocs ‘PlayStation Portable’ (PSP).

Foto: Andreu Salom.
La lluna, la pruna. Foto: JMO.
Foto: Llorenç Jordà Rebassa.
La tempesta d’ahir a Sant Vicenç. Foto: Tolo Vallori.
Foto: Tonina Reig.

Envia’ns la va primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Gimnàstica mental

Solució:

Al Wordle de Punt Informatiu, hi pot haver qualsevol paraula d’entre tres i quinze lletres, en singular o en plural, però no adjectius superlatius ni adverbis acabats en -ment. Tampoc no hi trobareu formes verbals conjugades, només verbs en infinitiu.

Heu d’escriure una paraula amb tantes lletres com a caselles té la primera línia, sense cap tipus de definició. El mateix Wordle us marcarà en verd les lletres que coincideixen en la situació de la paraula del dia, en groc si la lletra apareix a la paraula del dia, però en una altra posició i en gris si la lletra no hi és a la paraula del dia.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT