Bon dia, Pollença

274

Avui és dilluns, 1 de maig, dia de Sant Josep Obrer.

Segons l’AEMET, hi haurà intervals ennuvolats amb ruixats ocasionals que podrien anar acompanyats de tempesta. Temperatures en descens. Vent fluix, temporalment del nord a Menorca, amb brises costaneres.

El Primer de Maig és el Dia Internacional dels Treballadors o també conegut com el Dia del Treball; una data per commemorar a nivell mundial el moviment obrer i la força laboral, com a moviment reivindicatiu de diferents causes relacionades amb el treball.

Un 1 de maig de 1753, el naturalista Carlos Linneo publica Species Plantarum a Suècia, començant a la taxonomia de les plantes. Punt de partida de la nomenclatura botànica que es fa servir avui dia.

PUBLICITAT
Foto: Catalina Munar.
Platja de les catedrals o de aigo santes Ribadeo, Lugo. Foto: Montse Gutiérrez.
Foto: Tolo Vallori.
Foto: Maria Cerdà Salas.
Foto: Andreu Salom.
Núvols lenticulars d’ahir dematí. Foto: Xesca Serra.

Envia’ns la va primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Solució d’ahir: MARE

Al Wordle de Punt Informatiu, hi pot haver qualsevol paraula d’entre tres i quinze lletres, en singular o en plural, però no adjectius superlatius ni adverbis acabats en -ment. Tampoc no hi trobareu formes verbals conjugades, només verbs en infinitiu.

Heu d’escriure una paraula amb tantes lletres com a caselles té la primera línia, sense cap tipus de definició. El mateix Wordle us marcarà en verd les lletres que coincideixen en la situació de la paraula del dia, en groc si la lletra apareix a la paraula del dia, però en una altra posició i en gris si la lletra no hi és a la paraula del dia.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT