BON DIA, POLLENÇA

215
Al Puig de Maria. Foto: Nandy.

Avui és dimarts, 15 de març, dia de santa Madrona.

Segons l’AEMET, hi haurà intervals de núvols mitjans i alts. Calitja lleugera. Temperatures nocturnes amb pocs canvis, excepte a la serra de Tramuntana on ascenderan, i diürnes en ascens. Vent de l’est i sudest amb intervals forts i ràfegues de 70 km/h al vessant nord de la serra de Tramuntana fins el matí.

El 15 de març és el Dia Mundial del Discurs, una data la finalitat de la qual és homenatjar l’elaboració de discursos, a través d’esdeveniments d’oratòria en viu a nivell mundial.

L’origen del Dia Mundial del Discurs va tenir lloc durant la celebració del Fòrum de la Democràcia d’Atenes, l‟any 2015. El primer Dia Mundial del Discurs es va celebrar el 15 de març de 2016, amb esdeveniments simultanis a Singapur, Atenes (Grècia), Tawau (Malàisia) i Moscou (Rússia).

PUBLICITAT

Un 15 de març de 1858, va néixer a Bromberg, Clara Hammerl, la pedagoga que va liderar amb altres pollencins el projecte pedagògic de Guillem Cifre de Colonya, amb els postulats de la Institució Lliure d’Ensenenyament. A més a més, també va ser la primera directora d’una entitat financera a l’Estat espanyol.

Un 15 de març de 415, lapiden a Alexandria (Egipte) a la filòsofa, astrònoma i escriptora egípcia-romana Hipàtia. Una multitud enardida per San Cirilo.

Foto: Francoise.
Ja han florit totes. Foto: Catalina Oliver.
Foto: Joan Rotger Buades.
La soledat és valuosa, però la companyia no té preu… Foto: Maria Bota Alemany.
Foto: Nadal Moragues.
Dia gris. Foto: Norma Mario.
Pont romànic de Vic. Foto: Andreu Salom.

Envia’ns la va primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Gimnàstica mental

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Solució d’ahir: TASSÓ

Al Wordle de Punt Informatiu, hi pot haver qualsevol paraula d’entre tres i quinze lletres, en singular o en plural, però no adjectius superlatius ni adverbis acabats en -ment. Tampoc no hi trobareu formes verbals conjugades, només verbs en infinitiu.

Heu d’escriure una paraula amb tantes lletres com a caselles té la primera línia, sense cap tipus de definició. El mateix Wordle us marcarà en verd les lletres que coincideixen en la situació de la paraula del dia, en groc si la lletra apareix a la paraula del dia, però en una altra posició i en gris si la lletra no hi és a la paraula del dia.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT