BON DIA, POLLENÇA

201
Foto: Joan Rotger Buades.

Avui és dimarts, 9 de novembre, dia de la Mare de Déu de l’Almudena.

Segons l’AEMET, hi haurà intervals de núvols amb ruixats ocasionals i dispersos augmentant durant tot el dia, d’est a oest, que s’anirà tapant amb pluges i tempestes persistents localment fortes i acompanyades de trons i llamps. Temperatures nocturnes en ascens i diürnes en lleuger descens. Vent del nord i nord-est fort amb ràfegues que poden assolir els 80 quilòmetres per hora.

El 9 de novembre és el Dia de l’Inventor Internacional, una data que es va elegir en honor a l’actriu, enginyera i inventora austríaca Hedy Lamarr. Aquesta dona va ser qui va crear l’espectre eixamplat, que és la tècnica responsable de trobar l’espectre de freqüència disponible per enviar dades i senyals a través dels sistemes de telecomunicacions. En poques paraules, és allò que impedeix que una emissora o canl televisiu se superposi damunt un altre.

Anys després l’inventor i empresari alemany Gerhard Muthenthaler va triar el dia del naixement de l’actriu, el 9 de novembre de 1914, per retre tribut a tots els inventors del món, però principalment a Lamarr, qui passaria a la història en l’anonimat, ja que va cedri la patent del seu invent a l’exèrcit dels Estats Units durant la segona guerra mundial.

PUBLICITAT
Foto: Andreu Salom.
Sant Vicenç, cala Molins. Foto: Catalina Oliver.
Foto: Christian Mir.
Foto: Margalida Bibiloni Roca.
Foto: Xesca Serra.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT