BON DIA, POLLENÇA

172
Foto: Joan Rotger Buades.

Avui és dilluns, 4 d’octubre, dia de sant Francesc d’Assís.

Segons l’AEMET, el cel estarà tapat amb pluges i ruixats que podrien anar acompanyats de tempesta. El capvespre s’aclarirà. Temperatures en descens, arribant les mínimes al final del dia. Vent del nord i nord-est que disminuirà a partir del capvespre quan afluixarà i girarà a l’est.

El 4 d’octubre és el Dia Mundial dels Animals, una data l’objectiu de la qual és frenar l’extinció de moltes espècies. L’Organització Mundial de Protecció Animal va escollir aquest dia, coincidint amb el sant dels animals, Sant Franciesc d’Assís, qui en vida va considerar que tots els éssers que habiten la terra són criatures de Déu.

L’any 1980, el Papa Joan Pau II va declarar Sant Francesc d’Assís patró dels animals, acció que va popularitzar la celebració d’aquest Dia Mundial.

PUBLICITAT

Un 4 d’octubre de 1957, la Unió Soviètica llença l’Sputnik 1, el primer satèl·lit artificial posat en òrbita per l’ésser humà.

Cala Galdana. Foto: Andreu Salom.
Foto: Catalina Oliver.
Foto: Xesca Serra.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT