BON DIA, POLLENÇA

188
Foto: Xesca Serra.

Avui és dimecres 2 de juny, dia de sant Telm.

Segons l’AEMET, després d’una matinada amb algun ruixat i qualque tro, el matí s’estirarà. Això no obstant, no vol dir que no caigui qualque ruixat ocasional i aïllat. Temperatures en lleuger descens, arribant a les mínimes al final del dia. Vent de l’est i nordest en general fluix, amb oratge a vorera de mar.

El primer dimecres del mes de juny, o sigui avui dia 2, és el Dia Nacional del Donant d’Òrgans i Teixits, la finalitat del qual és sensibilitzar les persones sobre la donació d’òrgans i teixits a pacients per salvar les seves vides.

La donació i transplantament d’òrgans i teixits a l’Estat espanyol està regulada per la Llei sobre Extracció i Transplantament d’Òrgans, un instrument legal aprovat l’any 1979 per les Corts Generals espanyoles. Aquesta Llei vetla pel compliment dels següents aspectes:

PUBLICITAT
  • L’altruisme de la donació i la no comercialització d’òrgans.
  • Respecte a la voluntat de les persones difuntes, sobre la decisió de donar els seus òrgans i teixits.
  • Garantir l’anonimat del donant d’òrgans i teixits.
  • Determinar els centres legalment autoritzats per realitzar transplantaments d’òrgans i teixits.

Un 2 de juny de 1740 va néixer l’escriptor Donatien Alphonse François de Sade, conegut pel seu títol de marquès de Sade. Autor de Justine o les dissorts de la virtutHistòria d’Aline i Valcour i altres nombroses novel·les, contes i peces de teatre. També se li atribueixen Les 120 jornades de SodomaLa filosofia al tocadorLa nova Justine i Juliette. En les seves obres, són característics els antiherois, protagonistes de violacions llibertines i de dissertacions amb les quals, mitjançant sofismes, justifiquen cínicament els seus actes.

Va passar trenta anys reclòs en diferents fortaleses i manicomis. També va figurar en les llistes de la guillotina. I va protagonitzar diversos incidents que es van convertir en grans escàndols. En vida, i després de mort, l’han perseguit nombroses llegendes.

Foto: Francesca Coll.
Foto: Andreu Salom.
Foto: Joan Rotger Buades.
Foto: Norma Mario.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

També et pot interessar