BON DIA, POLLENÇA

179
Foto: Joan Rotger Buades.

Avui és dilluns 31 de maig, dia de la Visitació de Maria.

Segons l’AEMET, hi haurà intervals de núvols mitjans i alts amb probabilitat d’alguna precipitació ocasional amb tendència a aclarir-se el capvespre. Temperatures amb pocs canvis. Vent de l’est i del nordest fluix.

El 31 de maig és una data per celebrar el Dia Mundial Sense Tabac, una efemèrida promoguda per l’Organització Mundial de la Salut amb l’objectiu d’informar i conscienciar sobre els efectes nocius i letals del consum de tabac i de l’exposició passiva al fum del tabac. Es tracta de dissuadir el consum de tabac en totes les seves formes.

Un 31 de maig de 1819, va néixer Walt Whitman. Poeta, assagista, periodista i humanista. La seva obra més famosa és Leaves of Grass (traducció catalana: Fulles d’herba),que va continuar revisant i modificant fins a la mort. Un grup de poemes d’aquest recull sobre la Guerra Civil americana se solen publicar per separat amb el títol Drum-Taps (Cops de tambor).

PUBLICITAT

Witman és considerat un dels poetes més influents nascuts als Estats Units. La seva obra s’ha traduït a més de 30 idiomes. Se sol acceptar que Whitman inventa la literatura contemporània americana com a gènere. Abandona les rígides estructures rítmiques i mètriques de la poesia europea i adopta un estil de vers lliure que reprodueix d’una manera escaient la seva visió filosòfica, segons la qual Amèrica estava destinada a reinventar el món com a alliberador de l’esperit humà. Va aprofundir en les dualitats existencials de l’individu i el cosmos, la interioritat de l’ésser humà en consonància amb la pluralitat de l’univers.

Foto: Catalina Comas.
Foto: Norma Mario.
S’arenalet de na Clara (Artà). Foto: Andreu Salom.
Foto: Xesca Serra.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT
PUBLICITAT

També et pot interessar