BON DIA, POLLENÇA

194
Foto: Pol Nadal Mazzer.

Avui és dimarts 25 de maig, dia de sant Beda.

Segons l’AEMET, hi haurà intervals nuvolosos. Temperatures nocturnes amb pocs canvis i diürnes en descens al nord de l’illa i amb pocs canvis al sud. Vent de l’est i del nordest.

El 25 de maig és el Dia d’Àgrica, una data decretada amb l’objectiu de donar a conèixer les necessitats que continuen enfrontant tots els països del continent agricà. Així mateix, també es pretén reivindicar tots els avanços socioeconòmics que ha assolit, incluint l’alliberació del colonialisme.

Un 25 de maig de 2004, va morir Mari Pepa Colomer la primera aviadora catalana de la història. Amb 18 anys, va obtenir la llicència de pilot després de convèncer, juntament amb son pare, el rector Josep Canudes, aleshores màxim responable de l’aerodrom Canudas, del seu desig de volar.

PUBLICITAT

Aconseguit el títol bàsic, Mari Pepa va fer un curs de pilot comercial i realitzà algunes feines. Per demostrar que estava al mateix nivell que la resta de pilots, tots homes, participà en diversos concursos de pilots amateurs. Fins i tot va arribar a pilotar i fer aterrar un zepelí a l’aeròdrom d’Aeronaval, l’any 1932.

Amb l’esclat de la Guerra Civil espanyola, va formar part de l’Escola de Pilots de la Generalitat de Catalunya. També va dur a terme patrulles de vigilància costanera a la recerca de vaixells i avions enemics, i s’encarregà de portar ferits del front d’Aragó cap a Barcelona i de transportar gent amenaçada de mort a l’altra banda dels Pirineus.

En acabar la guerra, s’exilià primer a Tolosa de Llenguadoc i finalment a Anglaterra. No va tornar a pilotar mai més un avió.

Va morir a Anglaterra i, seguint els seus desitjos, les seves cendres foren portades al cementeri de Reus.

Foto: Christian Mir.
Foto: Helena Bellini.
Foto: joan Rotger Buades.
Foto: Xesca Serra.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

També et pot interessar