Bon dia, Pollença

248

Avui és diumenge, 27 de novembre, dia del beat Ramon Llull.

Segons l’AEMET, hi haurà intervals de núvols alts. Temperatures amb pocs canvis. A Menorca, vent del nord en general fluix tendint a variable; a la resta, vent variable tendint a partir de la tarda a sud-oest.

L’inici de l’Advent passa quatre diumenges abans del Dia de Nadal, el 25 de desembre, i marca un període de reflexió i preparació per a les dates nadalenques.

La tradició de l’Advent es va originar fa uns dos mil anys per donar suport als creients fidels. Coincideix amb l’hivern a l’hemisferi nord, amb els dies curts que precedeixen el Nadal.

PUBLICITAT

Un 27 de novembre de 1895, Alfred Nobel declara al seu testament la cessió de la seva riquesa (d’uns 9 milions de dòlars de l’època) per crear una fundació que atorgui premis als èxits que hagin aportat més benefici a la humanitat, en el camp de la física, la química, la medicina i la fisiologia, la literatura i en fets que promocionin la pau.

Foto: Xesca Serra.
Foto: Tonina Reig.
Monument a Francesc Macià. Foto: Andreu Salom.
Foto: Joan Rotger Buades.
Foto: Joan Ramon Bosch.

Envia’ns la va primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Gimnàstica mental

Solució d’ahir: OLIVERA

Al Wordle de Punt Informatiu, hi pot haver qualsevol paraula d’entre tres i quinze lletres, en singular o en plural, però no adjectius superlatius ni adverbis acabats en -ment. Tampoc no hi trobareu formes verbals conjugades, només verbs en infinitiu.

Heu d’escriure una paraula amb tantes lletres com a caselles té la primera línia, sense cap tipus de definició. El mateix Wordle us marcarà en verd les lletres que coincideixen en la situació de la paraula del dia, en groc si la lletra apareix a la paraula del dia, però en una altra posició i en gris si la lletra no hi és a la paraula del dia.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT