BON DIA, POLLENÇA

269
Albada de Divendres Sant. Foto: Fernando Sanz.

Avui és dissabte 3 d’abril, dia de santa Maria del peu de la Creu.

Segons l’AEMET, predominarà el cel poc ennuvolat amb algun interval de núvols alts i mitjans d’evolució diürna, baixa probabilitat d’algun ruixat el capvespre al sud de l’Illa. Temperatures amb pocs canvis, les diürnes en descens al nord de l’illa. Vent de component nord fluix amb oratge a vorera de mar.

Un 3 d’abril de 1910 va néixer a Barcelona la gimnasta Adela Piera Escofet, pionera de l’esport femení a Catalunya. A través del gimnàs Garcia Alsina, un dels primers de Barcelona que oferien activitats per a al·lotes, va entrar en contacte amb l’activitat física. Va practicar la gimnàstica, la natació, el rem, l’excursionisme i l’esquí, aquest darrer com a sòcia del Centre Excursionista de Catalunya. Impartí classes de gimnàstica al Garcia Alsina i a diveres escoles de Barcelona fins que es jubilà als anys 70. Va ser una de les primeres mestres professionals de la gimnàstica escolar a Catalunya.

El 2008 l’Institut Barcelona Esports li va lliurar el premi Dona i Esport Mireia Tapiador 2007; un reconeixement a la seva persona, i amb ella a tota una generació de dones que es van dedicar a desenvolupar una professió aleshores poc valorada i en permanent equilibri entre la moral repressiva del moment i l’ideal d’obrir finestres i camins per formar dones lliures i actives.

PUBLICITAT
Foto: Andreu Salom.
Foto: Carmen Prados.
Foto: Catalina Comas.
El sol ens ve a veure. Foto: Catalina Oliver.
Foto: Helena Bellini.
Foto: Norma Mario.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT

També et pot interessar