BON DIA, POLLENÇA

201
Foto: Helena Bellini.

Avui és dimecres, 17 de març, dia de sant Patrici.

Segons l’AEMET, el cel estarà poc ennuvolat, però a partir del capvespre i el vespre augmentaran els intervals de núvols amb probabilitat d’alguna tempesta ocasional, preferentment a la meitat est de l’illa. Temperatures amb poca canvis o lleuger ascens. Vent de component oest girant el vespre a nordoest amb algun interval fort.

El 17 de març és el Dia de Sant Patrici, patró d’Irlanda, una festa que se celebra no només a Irlanda, sinó a moltes parts del món. No només es tracta de beure cervesa, sinó de moltes altres tradicions.

Un 17 de març de 1938 i en el context de la Guerra civil espanyola, l’aviació franquista continua els bombardejos que havia iniciat el 16 de març i que acabà el 18 de març, damunt Barcelona. Des de tres bases de Mallorca, l’aviació fascista italiana i alemanya provocaren entre 880 i 1.300 morts. De fet, aquest és considerat el primer bombardeig amb objectius contra la població civil de la història.

PUBLICITAT

No debades, el juny de 1940, Winston Churchill va advertir els anglesos sobre el perill d’un atac de l’aviació alemanya de Hitler, dient: “en cap cas voldria infravalorar la severitat del calvari que ens espera, però crec que el nostre poble es mostrarà capaç de resitir-ho com ho han fet els valents de Barcelona”. Els “valents de Barcelona” resisitiren fins al 1939.

Foto: Andreu Salom.
Foto: Catalina Oliver.
Foto: Justyna Owczarska.
Foto: Norma Mario.
El puig Tomir. Foto: Catalina Comas.
Qui ha llevat el tap del bací? Foto: Josep M. Rotger.
Tarda de sol i jocs. Foto: Toni Campomar.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

També et pot interessar