Bon dia, Pollença

286

Avui és divendres, 28 d’octubre, dia de sant Simó.

Segons l’AEMET, hi haurà intervals de núvols alts. Brumes i algun banc de boira fins al matí i a la nit. Temperatures en lleuger descens. Vent de component est fluix.

El 28 d’octubre és el Dia Mundial del Judo. Data que es va triar ja que és el dia d’aniversari del creador d’aquest art marcial Jigoro Kano.

L’objectiu principal d’aquest dia és agermanar els judokes de tot el món, a més de donar a conèixer aquesta disciplina i els valors en què es fonamenta, totes les persones que estiguin interessades a aprendre’l o simplement sentin curiositat sobre les arts marcials.

PUBLICITAT

Un 28 d’octubre del 1892, l’inventor francès Émile Reynaud presenta les seves ‘Pantomimes lluminoses’ a París (França), utilitzant un sistema de la seva invenció conegut com a ‘teatre òptic’. Es consideren els primers dibuixos animats de la història.

Foto: Andreu Salom.
Foto: Antònia.
Foto: Catalina Munar.
Foto: Catalina Oliver.
Foto: Joan Rotger Buades.

Envia’ns la va primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Gimnàstica mental

Solució d’ahir: PÈNDOL

Al Wordle de Punt Informatiu, hi pot haver qualsevol paraula d’entre tres i quinze lletres, en singular o en plural, però no adjectius superlatius ni adverbis acabats en -ment. Tampoc no hi trobareu formes verbals conjugades, només verbs en infinitiu.

Heu d’escriure una paraula amb tantes lletres com a caselles té la primera línia, sense cap tipus de definició. El mateix Wordle us marcarà en verd les lletres que coincideixen en la situació de la paraula del dia, en groc si la lletra apareix a la paraula del dia, però en una altra posició i en gris si la lletra no hi és a la paraula del dia.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT