Bon dia, Pollença

284

Avui és dilluns, 24 d’octubre, dia de sant Antoni Maria Claret.

Segons l’AEMET, el cel estarà poc ennuvolat amb intervals de núvols alts. Temperatures amb pocs canvis. Vent del sud i sud-oest disminuint a fluix, amb brises febles al capvespre.

El 24 d’octubre és el Dia Internacional de les Biblioteques, una data que, des de 1995, cerca ressaltar la importància que tenen aquest tipus d’edificacions per a la història humana com a resguard de la seva cultura, dels seus escrits, de les seves creences.

La història del dia va començar entre les cendres i la pèrdua de centenars de milers de textos únics.

PUBLICITAT

El 1992, la Biblioteca Nacional de Sarajevo va quedar totalment en ruïnes a causa del conflicte bèl·lic dels Balcans.

La imatge que va quedar gravada a la ment del món va ser la del músic Vedran Smailovic, tocant el seu violoncel entre les runes del bell edifici, que també havia realitzat la funció de Casa de Govern al segle XIX.

Un 24 d’octubre de 1857, es funda el club de futbol més antic del món: el Sheffield FC, a la ciutat de Sheffield (Regne Unit).

Ahir. Dia de mercat. Foto: Tolo Vallori.
Foto: Antònia.
Ariany. Foravila. Foto: Andreu Salom.
Besalú. Foto: Joan Ramon Bosch Cerdà.
Foto: Biel Villalonga.
Foto: Catalina Munar.
Foto: Francoise Arbona.

Envia’ns la va primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Gimnàstica mental

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Solució d’ahir: UNGLA

Al Wordle de Punt Informatiu, hi pot haver qualsevol paraula d’entre tres i quinze lletres, en singular o en plural, però no adjectius superlatius ni adverbis acabats en -ment. Tampoc no hi trobareu formes verbals conjugades, només verbs en infinitiu.

Heu d’escriure una paraula amb tantes lletres com a caselles té la primera línia, sense cap tipus de definició. El mateix Wordle us marcarà en verd les lletres que coincideixen en la situació de la paraula del dia, en groc si la lletra apareix a la paraula del dia, però en una altra posició i en gris si la lletra no hi és a la paraula del dia.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT