Bon dia, Pollença

210

Avui és dimarts, 4 d’octubre, dia de sant Francesc.

Segons l’AEMET, predominarà el cel poc ennuvolat amb intervals de núvols alts i amb núvols d’evolució diürna sense descartar algun ruixat aïllat a l’interior de l’illa al capvespre. Temperatures amb pocs canvis o ascens de les nocturnes. Vent fluix de l’est amb brises costaneres.

Cada 4 d’octubre la comunitat jueva celebra el Yom Kippur o el Dia de l’Expiació, una festivitat religiosa considerada com el dia més sagrat de l’any jueu.

Aquesta festivitat és igualment coneguda com a Dia de l’Expiació, del Perdó i de l’Apenediment de cor o d’un penediment sincer. És considerat el darrer dels deu dies de penediment.

PUBLICITAT

És un dels Yamim Noraim, que significa en hebreu “Dies extremadament sants”. Comprèn la festivitat religiosa Rosh Hashaná (Any Nou Jueu), deu dies del penediment i culmina amb el Yom Kipur.

Un 4 d’octubre de 2021 passà la caiguda més gran que es coneix als serveis de Whatsapp, Facebook i Instagram, les xarxes socials van estar 22 hores sense servei, produint un estat d’agitació en usuaris de tot el món.

Foto: Carmen Prados.
Foto: Catalina Oliver.
Foto: Helena Bellini.
Foto: Joan Rotger Buades.
Foto: Mariola.
Foto: Nadal Moragues.
Foto: Norma Mario.
Posta de sol des de la punta de Manresa. Foto: Joana Ma, Rubert

Envia’ns la va primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Gimnàstica mental

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Solució d’ahir:

Al Wordle de Punt Informatiu, hi pot haver qualsevol paraula d’entre tres i quinze lletres, en singular o en plural, però no adjectius superlatius ni adverbis acabats en -ment. Tampoc no hi trobareu formes verbals conjugades, només verbs en infinitiu.

Heu d’escriure una paraula amb tantes lletres com a caselles té la primera línia, sense cap tipus de definició. El mateix Wordle us marcarà en verd les lletres que coincideixen en la situació de la paraula del dia, en groc si la lletra apareix a la paraula del dia, però en una altra posició i en gris si la lletra no hi és a la paraula del dia.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT