Bon dia, Pollença

166

Avui és diumenge, 2 d’octubre, dia dels sants Àngels de la Guarda.

Segons l’AEMET, el cel estarà poc ennuvolat o clar. Temperatures en ascens. Vent fluix amb brises costaneres.

Com cada primer diumenge d’octubre, avui és el Dia Europeu de la Depressió, una celebració proposada per l’Associació Europea per a la Depressió (EDA), en virtut que només a Europa hi ha 30 milions de pacients mentals amb depressió crònica i s’estima que a tot el món hi ha un total de 350 milions de casos.

La depressió, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), és la causa principal de discapacitat a tot el món.

PUBLICITAT

Es tracta d’un trastorn mental que l’any 2014 patien prop de 2,5 milions d’espanyols, un 46 per cent dels quals sense saber-ho i el 57 per cent sense rebre el tractament necessari.

Foto: CCC
Foto: Xesca Serra.

Envia’ns la va primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Gimnàstica mental

Solució d’ahir: GONELLA

Al Wordle de Punt Informatiu, hi pot haver qualsevol paraula d’entre tres i quinze lletres, en singular o en plural, però no adjectius superlatius ni adverbis acabats en -ment. Tampoc no hi trobareu formes verbals conjugades, només verbs en infinitiu.

Heu d’escriure una paraula amb tantes lletres com a caselles té la primera línia, sense cap tipus de definició. El mateix Wordle us marcarà en verd les lletres que coincideixen en la situació de la paraula del dia, en groc si la lletra apareix a la paraula del dia, però en una altra posició i en gris si la lletra no hi és a la paraula del dia.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT