BON DIA, POLLENÇA

268
Foto: Andreu Salom.

Avui és dijous, dia 18 de febrer, dia de santa Bernadeta.

Segons l’AEMET, estarà ennuvolat amb tendència a aclarir-se amb intervals de núvols alts. Temperatures sense canvis o en ascens principalment les nocturnes. Vent de component en general fluix.

El 18 de febrer és el Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger, ja que un 18 de febrer va néixer el psiquiatra austríac Hans Asperger, en identificar un comportament semblants i poc freqüent en un grup d’infants que va descriure així:

“Aquests infants presenten sovint una sorprenent sensibilita cap a la personalitat dels seus professors (…) Poden ser ensenyats, però només per aquells que els ofereixen una comprensió i un afecte vertadres, gent que els tracta amb estima i també amb humor (…) L’actitud emocional subjacent del professor influeix, de manera involuntària i incsconscient, a l’estat d’ànima i comportament de l’infant.”

PUBLICITAT

A pesar que els seus estudis es publicaren el 1943, no va ser fins a la dècada dels 90, que les seves notes i descripcions cobrassin valor per als estudiosos de l’autisme i malalties neurològiques en general.

Un 18 de febrer de 1852, va néixer Guillem Cifre de Colonya, fundador de l’escola i la caixa d’estalvis de Colonya. El pollencí Pere Salas va escriure la seva biografia, titulada Guillem Cifre de Colonya. Un sant que no anava a missa.

Un 18 de febrer de 1564, a Roma, va morir l’escultro, pintor, poeta, escriptor i arquitecte del Renaixement Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni. Durant més de setanta anys, el seu treball es va realitzar a Florència i Roma, que era on vivien els seus grans mecenes, la família Mèdici de Florència i els diferents Papes romans.

Molt admirat pels seus contemporanis, que l’anomenaven el Diví, va triomfar en totes les arts en què treballà.

Foto: Biel Baucells.
Foto: Justyna Owczarska.
Foto: Margalida Bibiloni.
Ones i calmes. Foto: Toni Campomar.
Estabilitat. Foto: Xesca Serra.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT