Bon dia, Pollença

188

Avui és dimecres, 28 de setembre, dia de sant Venceslau.

Segons l’AEMET, predominarà el cel poc ennuvolat amb intervals de núvols alts a partir de la tarda sense descartar algun ruixat ocasional i aïllat. Temperatures amb pocs canvis. Vent de component oest.

El 28 de setembre és el Dia Mundial de la Ràbia. Es va triar aquest dia en particular pel fet que va ser un 28 de setembre de l’any 1895 quan va morir Louis Pasteur, científic i metge responsable de la creació de la vacuna antiràbica. Una de les principals vacunes que ajuden a prevenir el contagi i propagació d’una malaltia tan horrible.

Actualment, s’estima, que en el 99% dels casos de ràbia humana el principal responsable de la malaltia ha estat un gos contagiat que l’ha transmès. Per això tant l’OMS com l’Organització Mundial de Sanitat Animal (OIE), l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) i l’Aliança Mundial per al Control de la Ràbia (GARC), s’han proposat com a objectiu emmarcat a l’Agenda 2030, eradicar completament aquesta malaltia en gossos i prevenir el contagi i les morts en persones.

PUBLICITAT

Un 28 de setembre de 1889, es defineix ‘el metro’ de manera oficial a la primera Conferència General de Pesos i Mesures, a París (França), com la distància entre dues línies en una barra feta amb un aliatge de platí amb 10 % d’iridi, mesurada al punt de fusió del gel.

Foto: Andreu Salom.
Foto: Carmen Prados.
Foto: Catalina Oliver.
Hi ha persones amb qui pots seure a una vorera qualsevol i ser la persona més feliç del món. Mai és on, sempre és amb qui… Foto: Maria Bota Alemany.
Foto: Joana Ma. Rubert.
La Seu de Salamanca i l’Art Nouveau. Foto: J. M. O.

Envia’ns la va primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Gimnàstica mental

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Solució d’ahir: ESPIRAL

Al Wordle de Punt Informatiu, hi pot haver qualsevol paraula d’entre tres i quinze lletres, en singular o en plural, però no adjectius superlatius ni adverbis acabats en -ment. Tampoc no hi trobareu formes verbals conjugades, només verbs en infinitiu.

Heu d’escriure una paraula amb tantes lletres com a caselles té la primera línia, sense cap tipus de definició. El mateix Wordle us marcarà en verd les lletres que coincideixen en la situació de la paraula del dia, en groc si la lletra apareix a la paraula del dia, però en una altra posició i en gris si la lletra no hi és a la paraula del dia.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT