BON DIA, POLLENÇA

248
Foto: Helena Bellini.

Avui és divendres, dia 12 de febrer, dia de santa Eulàlia.

Segons l’AEMET, el cel estarà un poc ennuvolat amb precipitacions en general febles, més probables al nord de l’illa. Temperatures nocturnes en ascens i diürnes amb pocs canvis. Vent del sudoest que girarà a nordoest el capvespre i nord al vespre, amb intervals forts al nord de Mallorca.

El 12 de febrer és el Dia Mundial contra l’Ús d’Infants Soldat, l’objectiu del qual és recordar tots els infants que han estat usats per grups armats de diferents països per formar part de conflictes brutals, que els han duit com a conseqüència danys físics i psicològics irreversiples i, en el pitjor dels casos, la pèrdua de les seves pròpies vides.

Un 12 de febrer de 1888, va néixer a Madrid la feminista Clara Campoamor, qui va haver d’obrir-se pas des de ben petita en una societat especialment dura per a les dones. Va participar a la fundació de les agrupacions feministes Federació Internacional de Dones de Carreres Jurídiques i l’Institut Internacional d’Unions Intel·lectuals.

PUBLICITAT

El 1931, va obtenir un escó al Congrés dels Diputats pel Partit Republicà Radicial, destacant per la defensa dels drets de la dona. De fet, el 31 d’octubre de 1931, va aconseguir la igualtat de drets electorals de l’home i de la dona a l’Estat espanyol. Tanmateix, però, en la defensa del vot femení, fou abandonada pel seu propi partit.

El 1936 s’exilià i es va establir a Bons Aires i el 1955 s’instal·là a Lausana (Suïssa).

Camp de Mar. Foto: Andreu Salom.
Foto: Francoise.
Foto: Joana Maria Martorell Mayans.
Foto: Norma Mario.
Foto: Pilar Torres.
Un paradís. Foto: Toni Campomar.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT