BON DIA, POLLENÇA

195

Avui és dijous, 22 de setembre, dia de sant Maurici.

Segons l’AEMET, a l’oest de l’illa, el cel estarà ennuvolat o cobert amb ruixats ocasionalment acompanyats de tempesta que poden ser forts tendint al final del capvespre a predominar el cel poc ennuvolat; a la resta, hi haurà intervals ennuvolats amb probabilitat d’alguna precipitació ocasional. Temperatures amb pocs canvis o descens de les diürnes. Vent del nord-est en general fluix amb brises costaneres al capvespre.

El 22 de setembre és el Dia Mundial Sense Cotxe, una efemèride que pretén promoure una consciència ecològica en els ciutadans del món, contribuint a la cura de la salut de les persones i del medi ambient.

L’ús del cotxe ens facilita la vida en poder traslladar-nos amb comoditat d’un lloc a l’altre, però l’increment de la quantitat de vehicles circulant a les grans ciutats augmenta significativament la petjada de carboni i ocasiona danys irreparables a la capa d’ozó.

PUBLICITAT

Un 22 de setembre de 2011, milers de persones es manifesten a diverses ciutats de Xile, com Santiago i Concepción, contra la negativa del Govern de proveir educació gratuïta.

Foto: Andreu Salom.
Foto: Francoise Arbona.
Foto: Mariola.
Vall de Camprodon. El Ripollés. Foto: Francisca Frontera Llompart.

Envia’ns la va primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Gimnàstica mental

Solució d’ahir: PAÍS

Al Wordle de Punt Informatiu, hi pot haver qualsevol paraula d’entre tres i quinze lletres, en singular o en plural, però no adjectius superlatius ni adverbis acabats en -ment. Tampoc no hi trobareu formes verbals conjugades, només verbs en infinitiu.

Heu d’escriure una paraula amb tantes lletres com a caselles té la primera línia, sense cap tipus de definició. El mateix Wordle us marcarà en verd les lletres que coincideixen en la situació de la paraula del dia, en groc si la lletra apareix a la paraula del dia, però en una altra posició i en gris si la lletra no hi és a la paraula del dia.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT