BON DIA, POLLENÇA

292
Per Ariant. Foto: Christian Mir.

Avui és dimecres, dia 3 de febrer, dia de Sant Blai

Segons l’AEMET, estarà poc ennuvolat augmentant el matí a intervals de núvols alts. Brumes i bancs de boira matineres. Temperatures amb pocs canvis. Vent del sudoest.

El 3 de febrer és le Dia Internacional de l’Advocat, amb l’objectiu de donar a conèixer la tasca dels homes i dones de lleis que fan feina per aconseguir un món més just.

Aquests llicenciats i llicenciades en Dret han d’estar col·legiats per poder exercir la professió d’advocat, que duu vàries tasques com assessorar, defensar en processos judicials i gestionar temes en diverses matèries relacionades amb el dret.

PUBLICITAT

Un 3 de febrer de 1468 va morir l’impressor alemany Johannes Gutenberg. Tot i no haver estat l’inventor de la impremta, sí que va idear el procediment d’impressió amb caràcters mòvils, o tipografia, que va originar la impremta moderna.

El seu projecte més ambiciós va ser la impressió de la Bíblia de 42 línies (això és el nombre de línies impresses, a dues columnes a cada pàgina). Aquest és l’incunable més famós de la història del qual se n’imprimiren menys de 200 exemplars, la meitat dels quals en paper i la resta en pergamí. En l’actualitat es coneix l’existència de 48 exemplars originals de la Bíblia de Gutenberg, però només 21 estan complets.

Albada lila. Foto: Norma Mario.
Foto: Andreu Salom.
Foto: Antònia Ferrer Vara.
Foto: Catalina Oliver.
Darreres llepades de sol, després d’un dia de la Candelera gloriós. Foto: Josep M. Rotger.
Font Feliva al Port de Pollença. Foto: Pere Llobera “Morou”.
Foto: Jaume Simó.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT