BON DIA, POLLENÇA

344
Anant a Ternelles. Foto: Pere Llobera "Morou".

Avui és diumenge, dia 24 de gener, dia de sant Francesc de Sales.

Segons l’AEMET, cel ennuvolat amb predomini de núvols mitjans i alts amb probabilitat d’alguna precipitació feble i ocasional fins al matí. Temperatures en ascens. Vent de component oest fort amb ràfegues de 60 a 80 quilòmetres per hora, disminuint el capvespre.

El 24 de gener és el Dia Internacional de l’Educació, una data proclamada per l’Organització de Nacions Unides (ONU) amb l’objectiu de conscienciar tot el planeta de la importància de l’educació per aconseguir l’Objectiu número 4 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, una Educació de Qualitat.

L’educació és la base per a una societat justa, igualitària i autosuficient. L’educació fa que les persones facin feina en allò que els agrada i en què són bons, i influeix directament en la seva felicitat.

PUBLICITAT

Per això, l’educació ajuda a erradicar la pobres i la fam, contribueix a millorar la salut, promou la igualtat de gènere i pot reduir la desigualtat. En definitiva, fa societats millors.

Finalment, no es pot deixar de banda que l’educació és un dret humà.

Un 24 de gener de 1977, pistolers d’extrema dreta vinculats a la Falange, a Fuerza Nueva i al sindicalisme vertical mataren a sang freda quatre advocats laboralistes i un sindicalista en un despatx del carrer Atocha de Madrid i causaren greus ferides a altres quatre.

Un any després, aquests fets forenn adaptats al cinema per Juan Antonio Bardem, a la molt recomanable pel·lícula Siete dias de enero.

Foto: Christian Mir.
Foto: Francesca Coll.
Foto: Joan Ramon Bosch Cerdà.
Llimonera a tope. Foto: Antònia Ferrer Vara.
Foto: Norma Mario.
Oliverar de Mancor. Foto: Andreu Salom.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT