BON DIA, POLLENÇA

236

Avui és divendres, 19 d’agost, dia de sant Lluís.

Segons l’AEMET, el cel estarà poc ennuvolat o clar amb núvols d’evolució diürna sense descartar alguna precipitació ocasional principalment a Menorca i meitat est de Mallorca. Temperatures nocturnes amb pocs canvis i diürnes en pujada. Vent de component nord disminuint a fluix amb brises costaneres al capvespre.

El 19 d’agost és el Dia Mundial de la Fotografia, una iniciativa del fotògraf australià Korske Ara per commemorar que un 19 d’agost de 1839 Luis Daguerre va presentar davant l’Acadèmia de Ciències de França el seu darrer invent: el daguerrotip, que permetia capturar una image a través d’un procés químic. Aquest dia també es va alliberar la patent del daguerreotip, donant lloc al desenvolupament de la fotografia.

Un 19 d’agost de 1919, Afganistan s’independitza completament del Regne Unit.

PUBLICITAT
TOT MARCO digital
Foto: Chistian Mir.
Sant Miquel de Cuixà (Conflent). Foto: Andreu Salom.
La Gola: Catalina Oliver.
Tot a punt per un nou dia de platja. Foto: Nicole Mahy.
Foto: Xesca Serra.
Pali, illa de Nisiros. Foto: Joan Ramon Bosch Cerdà.
Cala Esmeralda (Santanyí). Foto: Pere Llobera.
Cala Basset. Foto: Francisca Frontera Llompart.

Envia’ns la va primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Gimnàstica mental

Solució:

Al Wordle de Punt Informatiu, hi pot haver qualsevol paraula d’entre tres i quinze lletres, en singular o en plural, però no adjectius superlatius ni adverbis acabats en -ment. Tampoc no hi trobareu formes verbals conjugades, només verbs en infinitiu.

Heu d’escriure una paraula amb tantes lletres com a caselles té la primera línia, sense cap tipus de definició. El mateix Wordle us marcarà en verd les lletres que coincideixen en la situació de la paraula del dia, en groc si la lletra apareix a la paraula del dia, però en una altra posició i en gris si la lletra no hi és a la paraula del dia.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT