BON DIA, POLLENÇA

272

Avui és dimecres, 17 d’agost, dia de sant Jacint

Segons l’AEMET, el cel estarà ennuvolat amb precipitacions en general febles acompanyades de fang i ocasionalment de tempesta. Temperatures amb pocs canvis o en ascens nocturn. Vent de component sud estenent durant el capvespre a fluix de direcció variable.

El 17 d’agost és el Dia Mundial del Vianant, una celebració que es remunta a l’any 1897, quan va tenir lloc el primer incident de trànsit que deixà una víctima de vianants.

El cas va passar a Londres Anglaterra i la jove es deia Bridget Driscoll. Ella va ser atropellada per un cotxe, morint a l’acte.

PUBLICITAT

L’objectiu d’aquest dia és difondre la cultura vial del vianant, promoure els espais adequats per a aquesta manera de moure’s a les ciutats i recordar les obligacions que implica la mobilitat a peu.

Un 17 d’agost del 2017, ocorren els atemptats de Barcelona i Cambrils (Espanya). A Barcelona una furgoneta accelera contra la multitud a la Rambla causant 16 morts (entre ells dos nens) i 131 ferits. Hores després es produeix l’atemptat a Cambrils, causant la mort a una dona i diversos ferits. L’Estat Islàmic va reivindicar l’atemptat mitjançant l’agència de notícies Amaq.

Foto: JMO
Gual i, Grècia. Foto: Joan Ramon Bosch Cerdà.
Foto: Joan Rotger Buades.

Envia’ns la va primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Gimnàstica mental

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Solució:

Al Wordle de Punt Informatiu, hi pot haver qualsevol paraula d’entre tres i quinze lletres, en singular o en plural, però no adjectius superlatius ni adverbis acabats en -ment. Tampoc no hi trobareu formes verbals conjugades, només verbs en infinitiu.

Heu d’escriure una paraula amb tantes lletres com a caselles té la primera línia, sense cap tipus de definició. El mateix Wordle us marcarà en verd les lletres que coincideixen en la situació de la paraula del dia, en groc si la lletra apareix a la paraula del dia, però en una altra posició i en gris si la lletra no hi és a la paraula del dia.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT