BON DIA, POLLENÇA

397

Avui és dimecres, 27 de juliol, dia de sant Cugat.

Segons l’AEMET, el cel estarà poc ennuvolat o clar. Temperatures nocturnes sense canvis o en descens i diürnes amb pocs canvis. Vent de component est, en general fluix, amb brises costaneres a la tarda.

El 27 de juliol és el Dia Mundial de Caminar amb Xanques. Caminar a les altures amb un parell de xanques és una experiència única i divertida. És una habilitat poc comuna que transcendeix els espectacles de circ, amb múltiples usos a la vida quotidiana.

Un 27 de juliol de 1921, els científics Frederick Grant Banting i Charles Best aconsegueixen aïllar per primera vegada a la Història l’hormona insulina, que segrega el pàncrees per controlar el sucre a la sang.

PUBLICITAT
Foto: Andreu Salom.
Foto: Catalina Oliver.
Foto: Francoise Arbona.
Foto: Joan Rotger Buades.
La foradada des de 2.000 metres. Foto: JMO
Foto: Mari Carmen Muntanyola.
Foto: Norma Mario.

Envia’ns la va primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Gimnàstica mental

SOLUCIÓ: Alumini

Al Wordle de Punt Informatiu, hi pot haver qualsevol paraula d’entre tres i quinze lletres, en singular o en plural, però no adjectius superlatius ni adverbis acabats en -ment. Tampoc no hi trobareu formes verbals conjugades, només verbs en infinitiu.

Heu d’escriure una paraula amb tantes lletres com a caselles té la primera línia, sense cap tipus de definició. El mateix Wordle us marcarà en verd les lletres que coincideixen en la situació de la paraula del dia, en groc si la lletra apareix a la paraula del dia, però en una altra posició i en gris si la lletra no hi és a la paraula del dia.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT