BON DIA, POLLENÇA

214

Avui és dimarts, 28 de juny, dia de sant Ireneu.

Segons l’AEMET, predominarà el cel poc ennuvolat amb núvols d’evolució diürna, amb algun xàfec aïllat fins al capvespre. Temperatures en lleuger ascens. Vent del nord i nord-est, estenent a la tarda a variable fluix amb brises costaneres.

El 28 de juny és el Dia Internacional de l’Orgull LGBT+ (lesbiana, gai, bisexual i transsexual), també conegut com a Dia de l’Orgull Gai. La celebració consisteix en una sèrie d’esdeveniments que els diferents col·lectius realitzen públicament, per lluitar per la igualtat i la dignitat de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals.

Actualment, a molts països del món la diversitat sexual està perseguida i criminalitzada, per part de les lleis i les autoritats. Així mateix, a diversos països ja ha estat acceptada a nivell estatal. La societat continua molt lluny d’acceptar una realitat que ja hauria d’haver estat normalitzada des de fa molt de temps.

PUBLICITAT

Un 28 de juny de 1997, es troben les restes d’Ernesto Che Guevara, líder polític, ideòlegs i comandant de la Revolució cubana, a Valle Grande (Bolívia). El general retirat, Mario Vargas Salinas, testimoni de l’assassinat, va declarar on havia estat sepultat el Che.

Bon berenar. Foto: J.M.O.
El Puig desperta amb l’alba. Foto: Toni Campomar.
Foto: Helena Bellini.
Foto: Joan Rotger Buades.
Lluc (jardí botànic). Foto: Andreu Salom.
Però no plou. Foto: Nadal Moragues.
Foto: Tonina Reig.
Vista del Cavall Bernat. Foto: Tolo Vallori.

Envia’ns la va primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Gimnàstica mental

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Solució d’ahir: COLOR

Al Wordle de Punt Informatiu, hi pot haver qualsevol paraula d’entre tres i quinze lletres, en singular o en plural, però no adjectius superlatius ni adverbis acabats en -ment. Tampoc no hi trobareu formes verbals conjugades, només verbs en infinitiu.

Heu d’escriure una paraula amb tantes lletres com a caselles té la primera línia, sense cap tipus de definició. El mateix Wordle us marcarà en verd les lletres que coincideixen en la situació de la paraula del dia, en groc si la lletra apareix a la paraula del dia, però en una altra posició i en gris si la lletra no hi és a la paraula del dia.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT