BON DIA, POLLENÇA

183

Avui és dimecres, 22 de juny, dia de sant Tomàs Moro.

Segons l’AEMET, el cel estarà ennuvolat o cobert amb predomini de núvols mitjans i alts, amb precipitacions febles i ocasionals acompanyades de fang, sense descartar alguna tempesta, tendint durant el capvespre a predomini de cel poc ennuvolat. Pols en suspensió. Temperatures nocturnes amb pocs canvis respecte a la matinada anterior i diürnes en descens localment notable. Vent del sud i sud-oest amb cops forts.

El 22 de juny és el Dia Internacional dels Boscos Tropicals, una efemèride proclamada l’any 1999 pel Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), l’Organització Mundial de Conservació (WWF) i l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco).

Els boscos tropicals són ecosistemes fonamentals per a la vida al planeta, els quals contribueixen a l’absorció del diòxid de carboni de l’atmosfera, de manera que adquireixen una gran importància per a la conservació del medi ambient.

PUBLICITAT

Aquests boscos, però, estan en greu perill per les serioses amenaces que els assetgen, com la fragmentació de l’hàbitat i l’alteració de la biodiversitat, a causa de la mà de l’home. Anualment es perden 10 milions d’hectàrees de boscos, una xifra alarmant que cal aturar.

Un 22 de juny de 1986, el futbolista Diego Armando Maradona anota el gol conegut col·loquialment com ‘la Mà de Déu’. A l’històric partit de futbol del Mundial de Mèxic que enfrontava l’Argentina contra Anglaterra. Després marcaria el que per a molts és el gol del segle, regatejant nombrosos jugadors anglesos.

Jardí botànic de Lluc. Foto: Andreu Salom.
Foto: Antònia Ferrer Vara.
Foto: Catalina Oliver.
Foto: Norma Mario.
Vista des del carrer de la Padronada. Foto: Tolo Vallori.

Envia’ns la va primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Gimnàstica mental

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Solució d’ahir: BISBE

Al Wordle de Punt Informatiu, hi pot haver qualsevol paraula d’entre tres i quinze lletres, en singular o en plural, però no adjectius superlatius ni adverbis acabats en -ment. Tampoc no hi trobareu formes verbals conjugades, només verbs en infinitiu.
Heu d’escriure una paraula amb tantes lletres com a caselles té la primera línia, sense cap tipus de definició. El mateix Wordle us marcarà en verd les lletres que coincideixen en la situació de la paraula del dia, en groc si la lletra apareix a la paraula del dia, però en una altra posició i en gris si la lletra no hi és a la paraula del dia.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT

També et pot interessar