Bon dia, Pollença

231

Avui és dissabte, 10 de juny, dia de sant Maurici.

Segons l’AEMET, hi haurà cel poc ennuvolat amb núvols d’evolució acompanyats d’alguns ruixats ocasionals a l’interior. Temperatures nocturnes sense canvis i diürnes en ascens. Vent fluix variable amb brises a les hores centrals del dia.

El 10 de juny se celebra el Dia Mundial del Modernisme per divulgar el llegat patrimonial modernista present a les urbs del món, així com retre homenatge als màxims exponents d’aquest corrent de renovació artística, arquitectònica i literària desenvolupada a finals del segle XIX.

Un 10 de juny de 1907, els germans Lumière (Auguste Marie Louis Nicolas i Louis Jean) presenten la fotografia en color, gràcies al seu invent ‘el cinematògraf’. Les primeres fotografies en color les presenten davant del públic a la revista L’Ilustration, a París.

PUBLICITAT
Foto: Antònia Ferrer Vara.
Foto: Andreu Salom.
Foto: Maria Cerdà Salas.
Foto: Catalina Munar Ramis.
No hem d’oblidar mai els moments bons… encara que tot no estigui bé… Foto: Maria Bota Alemany.
Foto: Xesca Figuerola.
Foto: Tolo Vallori.

Envia’ns la va primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Solució d’ahir: ANNERA

Al Wordle de Punt Informatiu, hi pot haver qualsevol paraula d’entre tres i quinze lletres, en singular o en plural, però no adjectius superlatius ni adverbis acabats en -ment. Tampoc no hi trobareu formes verbals conjugades, només verbs en infinitiu.

Heu d’escriure una paraula amb tantes lletres com a caselles té la primera línia, sense cap tipus de definició. El mateix Wordle us marcarà en verd les lletres que coincideixen en la situació de la paraula del dia, en groc si la lletra apareix a la paraula del dia, però en una altra posició i en gris si la lletra no hi és a la paraula del dia.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT