BON DIA, POLLENÇA

304

Avui és dijous, dia 19 de maig, dia de Sant Pere Celestí.

Segons l’AEMET, el cel estarà poc ennuvolat o clar. Brumes matinals amb probabilitat d’algun banc de boira. Temperatures sense canvis o en ascens. Vent de l’est en general fluix, amb algun interval de brisa costanera al capvespre.

El 19 de maig és el Dia Mundial de la Donació de Llet Materna, una data l’objectiu de la qual és retre homenatge a les mares que participen en la noble pràctica de donar llet materna, a nadons que no poden ser alletats per les seves mares per causes diverses, com malalties i intolerància a les fórmules de llet artificial.

Així mateix, té com a finalitat promoure i estimular la participació de les mares en aquesta pràctica, així com divulgar els beneficis de donar llet humana, per salvar vides i fomentar el sa desenvolupament de nounats a la fase de lactància.

PUBLICITAT

Aquesta efemèride es va crear mitjançant iniciativa proposada al I Congrés Iberoamericà de Bancs de Llet Humana, celebrat a Brasília el setembre de 2010.

D’acord amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la lactància materna aporta tots els nutrients necessaris per al creixement i el desenvolupament saludable dels nens.

Un 19 de maig de 1962, Marilyn Monroe canta el Happy Birthday Mr. President a John F. Kennedy, aleshores president dels Estats Units.

On és el Vilà? Foto: Nora Latorre.
Foto: Antònia.
Claustre de Santa Margalida, Miramar. Foto: Francisca Frontera Llompart.
Des del Puig. Foto: Nandy.
El Pla. Foto: Andreu Salom.
Foto: Helena Bellini.
Colomer, Pal i Fumat, ahir, dins una boira que cau dins la mar inusual en aquestes alçades de l’any. Foto: Joan Serra.
Foto: Nadal Moragues.
Foto: Pilar Torres.

Envia’ns la va primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Gimnàstica mental

Solució d’ahir: RESIDU

Al Wordle de Punt Informatiu, hi pot haver qualsevol paraula d’entre tres i quinze lletres, en singular o en plural, però no adjectius superlatius ni adverbis acabats en -ment. Tampoc no hi trobareu formes verbals conjugades, només verbs en infinitiu.

Heu d’escriure una paraula amb tantes lletres com a caselles té la primera línia, sense cap tipus de definició. El mateix Wordle us marcarà en verd les lletres que coincideixen en la situació de la paraula del dia, en groc si la lletra apareix a la paraula del dia, però en una altra posició i en gris si la lletra no hi és a la paraula del dia.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT