BON DIA, POLLENÇA

238

Avui és dissabte, 14 de maig, dia de sant Macià.

Segons l’AEMET, el cel estarà poc ennuvolat amb intervals de núvols alts. Brumes i bancs de boira durant la matinada i primeres hores del matí. Temperatures amb pocs canvis. Vent fluix i brises costaneres.

El segon dissabte del mes de maig, o sigui avui 14 de maig, és el Dia Mundial del Comerç Just per conscienciar l’opinió pública sobre les desigualtats econòmiques imposades pel sistema econòmic i comercial als petits productors i comerciants, que procuren un preu just per als seus productes.

Aquesta bretxa s’accentua encara més en països en vies de desenvolupament i subdesenvolupats, i és fonamental la inserció i participació dels petits productors al mercat, en condicions socials i econòmiques equilibrades.

PUBLICITAT

Amb la celebració d’aquest dia es promou el comerç just com a model alternatiu de comercialització, orientat cap a una economia justa i sostenible.

Un 14 de maig de 1973, la NASA posa en òrbita l’Skylab, la primera estació espacial dels Estats Units, va ser el darrer llançament del coet Saturn. La Salyut 1, de la Unió Soviètica, va ser la primera estació espacial de la història, el 1971.

Flors de primavera. Foto: Pere Llobera.
Foto: Andreu Salom.
Foto: Helena Bellini.
Foto: Norma Mario.
El dilenci té el seu llenguatge, sap fer-se entendre. Foto: Maria Bota Alemany.

Envia’ns la va primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Gimnàstica mental

Solució d’ahir: PROVA

Al Wordle de Punt Informatiu, hi pot haver qualsevol paraula d’entre tres i quinze lletres, en singular o en plural, però no adjectius superlatius ni adverbis acabats en -ment. Tampoc no hi trobareu formes verbals conjugades, només verbs en infinitiu.

Heu d’escriure una paraula amb tantes lletres com a caselles té la primera línia, sense cap tipus de definició. El mateix Wordle us marcarà en verd les lletres que coincideixen en la situació de la paraula del dia, en groc si la lletra apareix a la paraula del dia, però en una altra posició i en gris si la lletra no hi és a la paraula del dia.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT

També et pot interessar