BON DIA, POLLENÇA

202

Avui és dissabte, 7 de maig, dia de sant Honorat.

Segons, l’AEMET, durant la matinada, estarà ennuvolat amb probabilitat d’alguna precipitació ocasional, preferentment a la meitat est de l’illa, estenent durant el matí a intervals ennuvolats i al capvespre a poc ennuvolat. Temperatures sense canvis o en lleuger ascens. Vent de component nord en general fluix.

El 7 de maig és el Dia Mundial de l’Astronomia, una celebració que va sorgir a la ciutat de Califòrnia, els Estats Units, l’any 1973. El seu creador va ser Doug Berger, que, en aquell moment, ocupava el càrrec de president de l’Associació Astronòmica de Califòrnia del Nord. L’objectiu principal d’aquest dia és acostar l’astronomia a la gent comuna, inundant les ciutats de telescopis i motivant les properes generacions a interessar-se per aquesta ciència.

Un 7 de maig de 1973, el diari The Washington Post guanya el Premi Pulitzer per la seva investigació en el cas Watergate.

PUBLICITAT
TOT MARCO digital
Marina de Son Real. Foto: Andreu Salom.
Petúnia florida. Foto: Toni Campomar.
Foto: Nandy.
Foto: Joan Rotger Buades.
Claustre del Monestir de Sant Bartomeu. Foto: Francisca Frontera Llompart.
Foto: Norma Mario.
Foto: Tonina Reig.

Envia’ns la va primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Gimnàstica mental

Solució d’ahir: JORNADA

Al Wordle de Punt Informatiu, hi pot haver qualsevol paraula d’entre tres i quinze lletres, en singular o en plural, però no adjectius superlatius ni adverbis acabats en -ment. Tampoc no hi trobareu formes verbals conjugades, només verbs en infinitiu.

Heu d’escriure una paraula amb tantes lletres com a caselles té la primera línia, sense cap tipus de definició. El mateix Wordle us marcarà en verd les lletres que coincideixen en la situació de la paraula del dia, en groc si la lletra apareix a la paraula del dia, però en una altra posició i en gris si la lletra no hi és a la paraula del dia.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT