BON DIA, POLLENÇA

363
Màstils després de la tempesta. Foto: Pere Llobera "Morou".

Avui és dimecres 9 de setembre, dia de sant Pere Claver.

Segons l’AEMET hi haurà intervals de núvols amb probabiliat de ruixats i tempestes que podrien ser localment fortes. Temperatures amb pocs canvis. Vent fluix variable.

Avui, 9 de setembre és el Dia Internacional per protegir l’Educació d’Atacs, i se celebrar aquest dia a partir d’enguany gràcies un decret oficial establert per l’ONU. El principal objectiu és protegir els nins i joves de tot el món de patir atacs armats, desastres naturals, malalties o algun tipus d’agressió que pugui atemptar amb les seves vides, a més de garantir-los un entorn segur per a la seva formació i capacitació integral.

EL 9 de setembre de 1980 Bèlgica i els Països Baixos varen subscriure el pacte de la Unió de la Llengua Neerlandesa. La Unió de la Llengua Neerlandesa és un pacte de col·laboració en l’àmbit de la llengua, la filologia, l’ensenyament de la llengua i la literatura. Els signants del pacte van decidir d’establir una ortografia comuna, desenvolupar junts eines cares i obres de referència, millorar l’ensenyament de la llengua i influir la política lingüística europea. La Unió s’afanya per crear bones relacions amb Sud-àfrica i amb Namíbia, on es parla afrikaans, una llengua molt parent al neerlandès. La Unió també té una relació especial amb Indonèsia, on el neerlandès pel passat colonial encara és molt parlat, tot i no ser una llengua oficial.

PUBLICITAT
El sol es pon des des Castell d’Alaró. Foto: Andreu Salom.
Foto: Antònia Ferrer Vara.
Foto: Biel Baucells.
Foto: Justyna Owczarska.
Foto: Pilar Torres.
Foto: Tolo Vallori.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT
PUBLICITAT