Bon dia, octubre

257

Avui és dissabte, 1 d’octubre, dia de santa Teresa del Nin Jesús.

Segons l’AEMET, hi haurà intervals ennuvolats amb baixa probabilitat d’algun ruixat ocasional tendint durant el capvespre a cel poc ennuvolat o clar. Temperatures nocturnes amb pocs canvis o descens i diürnes en ascens. Vent fluix de component oest.

L’1 d’octubre és el Dia Internacional de les Persones d’Edat, una data l’objectiu de la qual és destacar el canvi demogràfic que pateix la població mundial i la necessitat de crear noves polítiques i programes que beneficiïn els membres de la tercera edat. Des de l’any 1991, l’Organització de les Nacions Unides (ONU), s’intenta impulsar que les persones gransestiguin molt més temps actives dins de la societat.

Un 1 d’octubre del 1988, Mikhaïl Gorbatxov és elegit per unanimitat en cap de l’Estat soviètic, a Moscou.

PUBLICITAT
Foto: Cristina Pastor.
Foto: Catalina Munar.
Foto: Montse Díaz.
Eixida de sol a Llenaira. Foto: Andreu Salom.
Foto: Pilar Torres.

Envia’ns la va primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Gimnàstica mental

Solució d’ahir: CROISSANT

Al Wordle de Punt Informatiu, hi pot haver qualsevol paraula d’entre tres i quinze lletres, en singular o en plural, però no adjectius superlatius ni adverbis acabats en -ment. Tampoc no hi trobareu formes verbals conjugades, només verbs en infinitiu.

Heu d’escriure una paraula amb tantes lletres com a caselles té la primera línia, sense cap tipus de definició. El mateix Wordle us marcarà en verd les lletres que coincideixen en la situació de la paraula del dia, en groc si la lletra apareix a la paraula del dia, però en una altra posició i en gris si la lletra no hi és a la paraula del dia.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT